![]() |
Napęd cd
Czy ktoś mi może wytłumaczyć co oznacza komunikat"NAPĘD CD NIE OBSŁUGUJE EKSTRAKCJI ŚCIEŻEK AUDIO"
Mam nagrywarkę LiteOn (40-stkę)dosłownie parę godzin próbowałem przegrać płytę Audio programem Nero (kopiuj w locie)napęd CD samsung 48-ka. dodam jeszcze że płyta nie była zabezpieczona ,była to kopia przegrana z kasety DAT,i wyskakuje powyższy komunikat....... za każdą podpowiedż będe wdzięczny. KASTOR:( |
Komunikat "NAPĘD CD NIE OBSŁUGUJE EKSTRAKCJI ŚCIEŻEK AUDIO" oznacza, że napęd CD nie obsługuje ekstrakcji ścieżek audio. OoOoOo... takie trudne do zrozumienia???:o :o Umiesz czytać ze zrozumieniem???
|
Dzięki za wyczerpującą odpowiedż !!!!!!!!!!!!!!!!!
ale czy to oznacza że napęd CD jest do wymiany?? nie jestem takim Debeśćiakiem jak ty, interesuje mnie jak mam przegrać tą płytę? kastor |
Cyfrowa Ekstrakcja audio (ang. Digital Audio Extraction, DAE) to metoda kopiowania danych audio z płyty CD metodą cyfrową bez udziału przetwornika C/A.
Co prawda nie znam tego modelu CD-Romu i nie wiem czy faktycznie nie potrfi ekstrachować scieżek audio (DAE) - jest to jednak możliwe. Czy próbowałeś kopiować innym programem np. Clone CD lub próbować zrzucić ścieżki jakimś ripperem np. EAC? Jezeli inne programy też odmówią współpracy będzie wyglądać iż CD-ROM faktycznie ma problemy z ekstrakcją audio lub nie obsługuje DAE ,pozostaje kopiowanie z użyciem pliku obrazu lub rippowanie przy pomocy nagrywarki - mam nadzieje że przynajmniej ona obsługuje DAE. Mam nadzieje że nie jest wina żle skonfigurowanego systemu, lub braku w nim odpowiednich sterowników. |
Wielkie dzięki:) :) :) :)
spróbuję tak jak piszesz. |
Swoja droga kopiowanie audio w locie to grzech z gatunku tych ciezszych:P
|
Grzeszenie jest rzeczą ludzką.:-D :-D :-D
|
Cytat:
cale miasto bedzie cie pokazywalo palcami :-D |
Cytat:
Po za tym nie takie numery się robiło he, he, 8) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:35. |