![]() |
thank you very much...!
sciagnalem, pier... sie z ustawieniami prawie godzine - ale efekt powalajacy... 1600*1200 tekst idealnie ostry na mniej wiecej 90% powierzchni (ten zly obszar jest chyba po prostu krzywy bo za nic nie chce tam wyjsc super ostro) ale coz... jest 200 razy lepiej niz przez poprawkami jeszcze raz dzieki! :) |
Witam !
Nokia Monitor Test i NEC monitor Test dostępny pod tym linkiem ! http://www.komputerswiat.pl/download..._monitory.html |
Nazwa została przekręcona: program nazywa się Nokia Monitor Test. Kiedyś, ktoś (chyba Taz40) umieszczał tu na forum (w załączniku) testery monitorów.
|
co znalazlem - nokia test monitor, czy ten tescik na refleks?
bo pierwsze to drugi link w google po wpisaniu nokia test monitor drugi napisal moj kolega z akademika jako projekt na zaliczenie c++ (myk byl taki zeby zczytac z portu myszy sygnal szybciej niz on jest normalnie pobierany - ale sie udalo - jak znajde gdzies w swych arhiwach to posle (progs jest kompilowany gcc pod Solarisem nie wiem czy pojdzie pod normalnym linuksem - kodu zrodlowego nie mam...) |
sid, gdzie znalazłeś, też czegos takiego potrzebuje
|
masz czas reakcji taki jak ja grajac w q3 (mierzylem - czas reakcji na spodziewany bodziec i wykonie czynnosci (klik mysza w pewien obszar o powierzchni 5% monitora umieszczony w losowym punkcie)... 90-120ms...
wlasnie szukam tego programu - dzieki Yahol |
Re: konfiguracja monitora
Cytat:
Ale napewno Nokia Test! |
konfiguracja monitora
potrzebuje pomocy z konfiguracja monitora - chodzi mi o poprawne ustawienie zbieznosci, focusu i innych takich badziewi - pytanie moje brzmi:
czy zna ktos program wspomagajacy takie zabiegi (nie chodzi mi nawet o bezposredni dostep do OSD - ale chocby o wyswietlnie ekranu testowego), ew. czy zna jakis program napisany specjalnie w tym celu i czy wogole taki soft istnieje (monitor to Nokia730C 17") |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |