Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   will not play on PC/MAC (https://forum.cdrinfo.pl/f2/will-not-play-pc-mac-10698/)

main 21.09.2002 18:44

will not play on PC/MAC

ej, no w ogole mam w domu plyte audio, oczywiscie oryginal (lauryn hill - MTV unplugged 2.0), ktorej nie widzi komputer, po prostu pisze wloz dysk do stacji itp. czy jest jakas mozliwosc dostania sie do tych plikow celem ich zripowania?
pozdrawiam i z gory thx za odpowiedz

main

NiEpOkOrNy 21.09.2002 19:13

Re: will not play on PC/MAC

Cytat:

main napisa***322;(a)
ej, no w ogole mam w domu plyte audio, oczywiscie oryginal (lauryn hill - MTV unplugged 2.0), ktorej nie widzi komputer, po prostu pisze wloz dysk do stacji itp. czy jest jakas mozliwosc dostania sie do tych plikow celem ich zripowania?

main

to chyba jedno z "rewelacyjnych zabezpieczen antypirackich"
buhahaha
odpal clona xxl i powinno byc po sprawie8) 8)

tomgoo 21.09.2002 21:12

clony xxl nic nie pomoże
main zajżyj na główną i poszukaj w newsach o tym zabezpieczeniu .
ompy nie mogą tego odczytać. to sie robiło jakoś tak
znajdowało się na płycie ostatnią scieżke i robiło się kreske mazakiem na końcu
czy jakoś tak . Dokładniejszy opis w newsach cdrinfo.

Cobra 21.09.2002 21:13

Cześć,

Chyba masz do czynienia z płytką zabezpieczoną Key2Audio.Aby ją skopiować można użyć w tym celu "sztuczki" z markerem.Jest jednak pewna lista napędów ktore bez problemu potrafią odzczytać taką płytke bez problemu.

Pozdrawiam.

tomgoo 21.09.2002 21:27

pofatygowałem sie i sciągnołem ci opis z głównej:)
Coraz częściej można się nadziać w sklepie na płyty zabezpieczone tak, że nie dają się odtwarzać w komputerowych napędach. Po komunikacie, że nie ma płyty w czytniku, do którego ją przed chwilą włożyliśmy zgrzytając zębami oglądamy okładkę i widzimy po pierwsze brak logo Compact Disc Digital Audio, a po drugie, że płyta zabezpieczona jest za pomocą Key2Audio (innymi rodzajami zabezpieczeń nie będziemy się w tej chwili zajmować). Ponieważ wszystkie porady na temat obejścia tego zabezpieczenia zaczynające się od słów "Kup nagrywarkę firmy X, która takie płyty czyta..." są w naszym przypadku bezużyteczne, bo mamy to, co mamy - zastanawiamy się głęboko, czy nie da się inaczej. Ponieważ to zabezpieczenie polega na dodaniu jednej czy dwóch sesji z uszkodzonymi danymi do normalnej płyty audio, a czytnik komputerowy czyta najpierw dane, więc próbując odczytać ich specjalnie spreparowany zestaw gubi się i może doprowadzić do zawieszenia systemu. W związku z tym sprawdźmy co się stanie gdy te uszkodzone dane wyeliminujemy. Przy silnym świetle delikatnie zamalowujemy czarnym pisakiem ostatnią, zewnętrzną, najcieńszą ścieżkę. I po kilku próbach ostatnia płyta zespołu Nightwish zaczęła grać bez problemów na wszystkich napędach, które do tej pory jej nie widziały...

http://cdrinfo.pl/news/2002/pisak.jpg

SoBal 21.09.2002 22:27

zdradzę wam pewien sekret...
dotyczy to posiadaczy liteonów...
jeżeli chcecie dostać się do k2a to musicie zmienic bios w waszych litkach na ten od traxdaty x48, no i zmienić aspi na 4.60
biosu tu nie zapodam - dałem go już raz na forum, wysilcie się a znajdziecie

oneeye 25.11.2002 13:52

sądze że wszyscy którzy mówią o k2a są w błędzie albo częsciowo zbaczają z drogi

ja sam sprawdziłem i jakoś nie podoba mi się że lauryn jest zabezpieczona k2a sądzę że to jest cactus 300

ThanatoS 25.11.2002 14:14

oneeye nie odgrzebuj starych spraw. Chuba lubujesz się w starych, zapominianych dyskusjach.

-- = BebeK = -- 25.11.2002 14:16

Re: will not play on PC/MAC

Cytat:

main napisa***322;(a)

main

CloneCD ewentualnie EAC + LiteOn :)
Przetestowane juz na kilkudziesieciu plytach z tym dziadostwem :)
Nie baw sie markerami.

ThanatoS 25.11.2002 14:36

--=BebeK=-- popatrz sobie kiedy main napisał ten post i widzisz że więcej się już nie pojawił.

oneeye 25.11.2002 16:14

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
--=BebeK=-- popatrz sobie kiedy main napisał ten post i widzisz że więcej się już nie pojawił.

a może są jeszcze osoby które tego nie potrafia nie uważasz thanatos
poza tym szukając nie natrafiłem na konkretnego faqa dementujacego istnienie k2a to się wtrącam ze swoim wątkiem i nikomu krzywda sie nie dzieje a jak nie chcesz czytac to nie czytaj

pozdrowienia

ThanatoS 25.11.2002 18:34

Cytat:

oneeye napisa***322;(a)

a może są jeszcze osoby które tego nie potrafia nie uważasz thanatos
poza tym szukając nie natrafiłem na konkretnego faqa dementujacego istnienie k2a to się wtrącam ze swoim wątkiem i nikomu krzywda sie nie dzieje a jak nie chcesz czytac to nie czytaj

pozdrowienia

Znajdź gdzieś gdzie napisałem że k2a nie istnieje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38.