![]() |
Chlodzenia Athlona
Informuje wszystkich, ze po zainstalowaniu na radiatorze Titan, wolnoobrotowego wiatraczka 80 mm, temperatura Athlona 1000MGz, spadla:
z 53 st. C do 43 st C (109 F) temp. plyty spadla do 36 st. C (96F) to daje nam spadek temperatury o 10%!!!!!!! Halas wentylatora jest o 50 % mniejszy przy duzej srednicy wiatraka! |
Co do procentów to będzie większy spadek, przecież spadło na procku 10 stopni. Ale ciekawa sprawa.
|
Re: Chlodzenia Athlona
Cytat:
Sorry że pytam ale ale jak sie nazywa pełna nazwa tego wiatraczak i czy naprzwde jest taki cichy. Ps. Mam ochote zmienić swój wiatrak który jest bardzo głośny na coś cichszego i jeszcze jedno czy pujdzie na atlonie xp 1700. |
Re: Re: Chlodzenia Athlona
Cytat:
|
Re: Re: Re: Chlodzenia Athlona
Cytat:
|
HMM. Jaki masz rozmiar radiatora?? Czy pasowal ten wiatrak jak ulal na ten radiator czy musiales cos robic zeby bylo ok??. Radiator masz aluminiowy czy miedziany??
|
Nie wiem czy widzieliście coolery ARCTIC-a, wolnoobrotowe. Przy 1300-1500 RPM cpu Athlon XP 1,7 bez pracy ma jakieś 48 stopni C. Temperatura jak dotąd nie przekroczyła 55/56 stopni. Kosztuje około 90 zł i jest realy huge. Polecam. (aha + dodatkowy wiatrak, który wyciaga ciepłe pow. z obudowy)
|
Cytat:
Radiator - miedziany! + adapter + wiatrak! |
Re: Chlodzenia Athlona
Cytat:
|
Cytat:
|
looknijcie do toma jest porównanko coolerków ale qrde mojego tam nie ma /są tylko wolniejsze :)/
http://www17.tomshardware.com/cpu/02...916/index.html a ten tytanik jest i cichy i wydajny / choć ja tam wole swojego spire copperrock/ lubie te 5k6 obrotów na minute :)/ pozdro |
Re: Re: Chlodzenia Athlona
Cytat:
A radiator mam miedziany! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |