![]() |
Problem z nagraniem na RW
Mam problem z nagrywark± LG 8080B. Mianowicie jak wkładam płytkę RW i ma ona pojemno¶ć 650Megsów to jest git wypalam na 4X, niestety gdy włoże 700M to jest kicha.
Płytkę wykrywa jako RW ale z możliwo¶ci± nagrywania 2X, ja puszczę palenie to mi pluje że jakie¶ illegal co¶ tam że nie może zakończyć sesji. Gdzie jest kucha, nagrywara czy może hardware płyta główna albo cu¶. AMD Athlon 1,33GHz VIA KR7 256MB DDR Kingston nVidia GeForce2 Ti SeaGate Baracuda U6 CD: Teac 24X CD/CDRW: LG 8080B 1.08 32/4/8 :( |
A ta plytka nie jest przypadkiem HS czyli 10x lub 12x? Bo jesli tak to mozesz zapomiec o wypaleniu czegokolwiek na tej plytce ta nagrywarka.
|
Ja miałem podobny problem z hstdk700, mój teacCD-W512EB nie chciał tego nagrywać i wywalał jaki¶ podobny komunikat, znajomego teac x16 robił to bez problemu, teac x8 innego znajomego też nie robił problemu, u mnie pomogła zmiana biosu, spróbuj może pomoże.
|
Hmmm... dziwne
Przecież HS-y da się nagrać wolniej niż 10x Ja swego czasu na LG 12/8 nagrywałem x4 i x8 i szło. Może faktycznie zupgraduj bios |
Upgrate już zrobiłem
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |