Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   divix -jakie mnaj. kodeki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/divix-jakie-mnaj-kodeki-10956/)

TOMMYx 29.09.2002 01:38

A ja używam NIMO i nie narzekam :) 8) Według mnie są w porządalu, tyle, że faktycznie, instaluję tylko to co mi potrzebne.

tomgoo 28.09.2002 22:20

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Pisalem juz pare razy ale napisze jeszzce raz.
Instaluje sie divx 3.11, 5.05, filtr ac3.
To wszystko.

Co do problemow u tomgoo
1)obraz do gory nogami powodowal G400...
2)moglo to byc spowodowane duza iloscia kodekow
3)vobsub byl odpowiedzialny za drugie napisy

Weron wiem wszystkie te problemy były rozwiązane;)
Niestety po tym wszystkim zniechęciłem się do nimo.

Weron 28.09.2002 21:02

Pisalem juz pare razy ale napisze jeszzce raz.
Instaluje sie divx 3.11, 5.05, filtr ac3.
To wszystko.

Co do problemow u tomgoo
1)obraz do gory nogami powodowal G400...
2)moglo to byc spowodowane duza iloscia kodekow
3)vobsub byl odpowiedzialny za drugie napisy

Stef 28.09.2002 19:33

Wiec jak nie nomi to co?? bo narazie widze ze dyskusja jest tylko pzreciwko nimo.... a co do tego obrazu do gory nogami.... tez kiedys tak mialem , ale nie po instalacji nimo, tylko jakiegos innego kodeka. a ze nie chcialmo mi sie na kazdy film monitora do gory nogami odwracac....
to sobie inne kodeki zainstalowalem :D

-Sid-The-Rat=> 28.09.2002 18:40

przeczytales reszte mojego posta? - glownego skladnika (nimo a/v) nie podzielisz - gorzej, MUSISZ go zainstalwoac zeby zainstalowac jakis inne el. z zestawu...

ZiP 28.09.2002 18:35

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jest tylko jeden zonk - przy instalacji Nimo nie masz moziwosci podzielenia tego co ci on zainstaluje
Tu akurat się mylisz. Można sobie wybierać dowolne elementy do instalacji.

tomgoo 28.09.2002 18:06

Re: Re: Re: divix -jakie mnaj. kodeki

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

Świadczy to o tym, że w ogóle nie czytasz żadnych manuali! Nie chce mi się teraz sprawdzać (już o tym pisałem), ale nie można instalować CAŁEGO pakietu Nimo, gdyż domyślnie instalują się jakieś filtry, które powodują właśnie takie coś, jak opisałeś. Jak dla mnie wystarczą same kodeki audio i video, nie potrzebuję innych dodatków.

zip ja nie instalowałem całego nimo
i czytam manuale lecz ne wszystko rozumiem z nich;p

-Sid-The-Rat=> 28.09.2002 18:05

jest tylko jeden zonk - przy instalacji Nimo nie masz moziwosci podzielenia tego co ci on zainstaluje (jest Nimo codecs [nie da sie ich modyfikowac] i cala kupa innych dziwactw ktore juz mozna wylaczyc) jak to zobaczylem to powiedzialem 'do widzenia' i mam 8mb miejsca wiecej - bo o wiele bardziej interesuja mnie inne kodeki jakie tam sa a nie chce instalowac tych Nimo - znalazlem je inaczej, bez stresow ze mi cos rozwala

ZiP 28.09.2002 18:00

Re: Re: divix -jakie mnaj. kodeki

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

ja straciłem dobra opinie o nimo po trzech rzeczach
1.obraz odtwarzał się dogóry nogami
2.napisy przyzpieszały
3.napisy były 2x
jak sie pozbyłem tego dziadostwa od razu zaczeło wszystko grać.

Świadczy to o tym, że w ogóle nie czytasz żadnych manuali! Nie chce mi się teraz sprawdzać (już o tym pisałem), ale nie można instalować CAŁEGO pakietu Nimo, gdyż domyślnie instalują się jakieś filtry, które powodują właśnie takie coś, jak opisałeś. Jak dla mnie wystarczą same kodeki audio i video, nie potrzebuję innych dodatków.

tomgoo 28.09.2002 17:56

Re: divix -jakie mnaj. kodeki

Cytat:

Stef napisa***322;(a)
Jak w temacie. Jakie wg was sa najlepiej dzilajace kodeki divix? slyszalem ze nimo sa bardzo dobre, ale mnie jakos nie przekonuja.
wiem ze to ma ogromne mozliwisci, nie trzeba sciagac wielu rzeczy z netu, tylko 1 plik, to ma swoje zalety, ale jakie sa wasze opinie na ten temat?

ja straciłem dobra opinie o nimo po trzech rzeczach
1.obraz odtwarzał się dogóry nogami
2.napisy przyzpieszały
3.napisy były 2x
jak sie pozbyłem tego dziadostwa od razu zaczeło wszystko grać.

Stef 28.09.2002 17:49

divix -jakie mnaj. kodeki

Jak w temacie. Jakie wg was sa najlepiej dzilajace kodeki divix? slyszalem ze nimo sa bardzo dobre, ale mnie jakos nie przekonuja.
wiem ze to ma ogromne mozliwisci, nie trzeba sciagac wielu rzeczy z netu, tylko 1 plik, to ma swoje zalety, ale jakie sa wasze opinie na ten temat?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09.