Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dostęp do pamięci w Windows XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dostep-pamieci-windows-xp-10961/)

ZiP 28.09.2002 19:48

Dostęp do pamięci w Windows XP

Proste pytanie - jak uzyskać dostęp do pamięci w systemie Windows XP? Potrzebne mi to do zrobienia trainera.

-Sid-The-Rat=> 28.09.2002 20:02

uuuuu... to bardzo trudne pytanie - standardoew loadery nie dzialaj pod XP bo te tak jak NT i w2k maja ochrone zasobow - w ten sposbo zwis jednego progsa nie wali ci calego windowsa - i ciezko to obejsc...

dlatego tez hackowanie eDonkeya saobie odpusc - ostatnio jest duzo wiecej serwiw i nie ma juz takeigo znaczeni czy dadza ci niskie Id...

oldgringo 28.09.2002 20:29

O właśnie ZiP.Przypomniałeś mi o czymś.Pamiętasz twój sposób na wysokie ID w ośle? Niestety wysoki numerek jest widoczny tylko o ciebie.Serwery już go nie widzą.Mimo zastosowania tej sztuczki przy łączeniu z niektórymi serwerami otrzymywałem info ,że nie można się połączyć ponieważ ID jest za niskie.

ZiP 28.09.2002 20:46

Cytat:

oldgringo napisa***322;(a)
O właśnie ZiP.Przypomniałeś mi o czymś.Pamiętasz twój sposób na wysokie ID w ośle? Niestety wysoki numerek jest widoczny tylko o ciebie.Serwery już go nie widzą.Mimo zastosowania tej sztuczki przy łączeniu z niektórymi serwerami otrzymywałem info ,że nie można się połączyć ponieważ ID jest za niskie.
Nie mogę nic na ten temat powiedzieć, bo używam Windowsa XP. Natomiast w Win Me wszystko było dobrze - wszystko ładnie się ściągało.

Może wiecie, czy Win 2000 też ma pamięć chronioną?

tomo82 29.09.2002 11:37

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

Nie mogę nic na ten temat powiedzieć, bo używam Windowsa XP. Natomiast w Win Me wszystko było dobrze - wszystko ładnie się ściągało.

Może wiecie, czy Win 2000 też ma pamięć chronioną?

Niestety (a moze stety) jak najbardziej odpowiedz brzmi TAK poniewaz jest on zbudowany na jadrze NT i wedlug zalozen pewnej firmy, ktorej nazwy tu nie wymienie, a ktora jest jego "producentem" jest on przeznaczony na rynek serwerow i rozwiazan biznesowych a nie do domu. Skadinad jest to bardzo udany system, lecz podaobnie jak NT i XP ma ochrone pamieci :( :( :(

Niech Wszyscy Beda Pozdrowieni

Tomo

...::: GG 2401222 :::...

ZiP 29.09.2002 11:56

Dobra, JAK TO WYŁĄCZYĆ ??????????????????????????????

-Sid-The-Rat=> 29.09.2002 12:01

ochrone pamieci chcesz wylaczac? to latwiej windowsa napisac od poczatku... albo wrocic na Me czy 98...

XP/NT/2000 sa systememami bezpiecznymi i stabilnymi wlasnie dzieki ochronie zasobow (czy w skrocie - pamieci) - jest to ich cecha wpisana gleboko w jadro systemu - nie jest latwo to obejsc (z koniecznosci musza to robic antywirusy - wiec jest to mozilwe) i nie sadze zeby byle traier sciagniety z sieci pozwalal to zrobic

poza tym jesli przeniosles sie na Mula to i tak nie bedzei ci to potrzebne bo Mul duzo zadziej przydziela niskie ID

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:39.