![]() |
Dostęp do pamięci w Windows XP
Proste pytanie - jak uzyskać dostęp do pamięci w systemie Windows XP? Potrzebne mi to do zrobienia trainera.
|
uuuuu... to bardzo trudne pytanie - standardoew loadery nie dzialaj pod XP bo te tak jak NT i w2k maja ochrone zasobow - w ten sposbo zwis jednego progsa nie wali ci calego windowsa - i ciezko to obejsc...
dlatego tez hackowanie eDonkeya saobie odpusc - ostatnio jest duzo wiecej serwiw i nie ma juz takeigo znaczeni czy dadza ci niskie Id... |
O właśnie ZiP.Przypomniałeś mi o czymś.Pamiętasz twój sposób na wysokie ID w ośle? Niestety wysoki numerek jest widoczny tylko o ciebie.Serwery już go nie widzą.Mimo zastosowania tej sztuczki przy łączeniu z niektórymi serwerami otrzymywałem info ,że nie można się połączyć ponieważ ID jest za niskie.
|
Cytat:
Może wiecie, czy Win 2000 też ma pamięć chronioną? |
Cytat:
Niech Wszyscy Beda Pozdrowieni Tomo ...::: GG 2401222 :::... |
Dobra, JAK TO WYŁĄCZYĆ ??????????????????????????????
|
ochrone pamieci chcesz wylaczac? to latwiej windowsa napisac od poczatku... albo wrocic na Me czy 98...
XP/NT/2000 sa systememami bezpiecznymi i stabilnymi wlasnie dzieki ochronie zasobow (czy w skrocie - pamieci) - jest to ich cecha wpisana gleboko w jadro systemu - nie jest latwo to obejsc (z koniecznosci musza to robic antywirusy - wiec jest to mozilwe) i nie sadze zeby byle traier sciagniety z sieci pozwalal to zrobic poza tym jesli przeniosles sie na Mula to i tak nie bedzei ci to potrzebne bo Mul duzo zadziej przydziela niskie ID |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:39. |