Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak nagrać płytę audio z otwartą sesją? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-nagrac-plyte-audio-otwarta-sesja-10962/)

Aqvario 28.09.2002 20:01

Jak nagrać płytę audio z otwartą sesją?

Mam następujący problem: nie znam programu w którym mógłbym nagrać
płytę audio i zostawić sesje otwartą, lub dograć do już istniejącej
otwartej sesji kilka utworów i dalej jej nie zamykać!

Problem wziął się stąd, że tata ma stacjonarną nagrywarkę audio
Philipsa i ona to potrafi...

A swoją drogą czym przeczytać pliki z nie zamkniętej płyty?
Nero potrafi zamknąć sesję lub dysk, jeśli już taka płyta trafi do napędu. Bo sprzęt to nie ma tu chyba znaczenia?
Jakby co to mam plextora 24/10/40a z biosem 1.04.

A swoją drogą moc coś takiego zrobić z danymi komputerowymi...

paput2000 29.09.2002 01:14

No chyba nie da się !!!
Nagrywarki Philpsa korzystają ze specjalnego, konwertowanego, zaiplikowanego zapisu audio/danych. W tradycyjnych metodach CD-R nie ma możliwości dogrywania danych audio do niedozamkniętych sesji. Praktycznie jest to możliwe, ale większość stacjonarnych napędów będzie widziało tylko pierwszą nagraną sesję audio lub w trybie mixed mode pierwszą sesję audio, pomijając zapisane dane komputerowe.

/||\aster 29.09.2002 01:18

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
No chyba nie da się !!!
Nagrywarki Philpsa korzystają ze specjalnego, konwertowanego, zaiplikowanego zapisu audio/danych. W tradycyjnych metodach CD-R nie ma możliwości dogrywania danych audio do niedozamkniętych sesji. Praktycznie jest to możliwe, ale większość stacjonarnych napędów będzie widziało tylko pierwszą nagraną sesję audio lub w trybie mixed mode pierwszą sesję audio, pomijając zapisane dane komputerowe.

A wlasnie ze sie da, ale nie jestem poewny na 100%. Ja probowalem w Creatorze ale w Nero chyba tez sie da.
Robimy mixed mode dodajemy byle jaki plik z danymi, a do audio dajemy to co chcemy. To jest nie sprawdzone, ale raz przygotwalem taka kapilacje w Creatorze 4 i moglem miec podswietlona opcje: Leave Session open and don`t close cd czy cos takiego. Paput ja tego nie probowalem wiec moze i masz racje

paput2000 29.09.2002 01:39

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

A wlasnie ze sie da, ale nie jestem poewny na 100%. Ja probowalem w Creatorze ale w Nero chyba tez sie da.
Robimy mixed mode dodajemy byle jaki plik z danymi, a do audio dajemy to co chcemy. To jest nie sprawdzone, ale raz przygotwalem taka kapilacje w Creatorze 4 i moglem miec podswietlona opcje: Leave Session open and don`t close cd czy cos takiego. Paput ja tego nie probowalem wiec moze i masz racje

Fajnie, a teraz sprawdź czy da się to odtworzyć w zwykłym (stacjonarnym) napędzie CD.

/||\aster 29.09.2002 01:46

Cytat:

Fajnie, a teraz sprawdź czy da się to odtworzyć w zwykłym (stacjonarnym) napędzie CD.

Tego to juz nie wiem, ale nagrac sie da, ale co z tym jest pozniej to juz nie wiem

paput2000 29.09.2002 02:00

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

Tego to juz nie wiem, ale nagrac sie da, ale co z tym jest pozniej to juz nie wiem

Przecież, o cholera jak to się piszę, no dobra - przecierz - nie to jest hu..wo - przecież napisałem "że jest to praktycznie możliwe"
Już wiem !!! przecierz pisze się tak "przeciesz"
A może nie ?:) :) :) Idę spać.

/||\aster 29.09.2002 02:04

Cytat:

Przecież, o cholera jak to się piszę, no dobra - przecierz - nie to jest hu..wo - przecież napisałem "że jest to praktycznie możliwe"
Już wiem !!! przecierz pisze się tak "przeciesz"
A może nie ?:) :) :) Idę spać.

Paput to sie chyba pisze przeciez tak mysle, ale tez nie jestem pewny :-D :-D

SEBAW 29.09.2002 18:25

Jeżeli będziesz nagrywał muzę metodą Track-At-Once powinno Ci się udać (ja tak robiłem). Jest jeden "minus", nagrana tak płyta odczytywana w odtwarzaczach muzycznych będzie rozpoznawana z jedną ścieżką. Moja wieża radziła sobie z rozdzieleniem muzyki, ale nie "wiedziała" gdzie jest jej dokładny początek i koniec.

grzeniu 29.09.2002 22:59

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jeżeli będziesz nagrywał muzę metodą Track-At-Once powinno Ci się udać (ja tak robiłem). Jest jeden "minus", nagrana tak płyta odczytywana w odtwarzaczach muzycznych będzie rozpoznawana z jedną ścieżką. Moja wieża radziła sobie z rozdzieleniem muzyki, ale nie "wiedziała" gdzie jest jej dokładny początek i koniec.
Jak w koncu zamkniesz te plyte i zostana dograne lead in i lead out to wieza powinna zobaczyc taka plytke OK (tak mi sie zdaje).

paput2000 29.09.2002 23:44

[QUOTE]grzeniu napisa***322;(a)

Jak w koncu zamkniesz te plyte i zostana dograne lead in i lead out to wieza powinna zobaczyc taka plytke OK (tak mi sie zdaje).
[/QUOTE

Sprawdziłem empirycznie - u mnie sie nie da, po zamknięciu CD mój stacjonarny CD dalej nie widzi dogranych utworów.

Aqvario 30.09.2002 16:28

Dzięki wielkie, sprawdzę to wszystko, choć raczej odpadają płytki wielosesyjne...:(
Zastanawiałem się tylko, czy jest program, który po prostu nie nagrywa Lead out dla danej sesji... Albo daje wybór.
W końcu Nero widzi wszystkie ścieżki w płytce z nie zamkniętą sesją, czyli czytać się da! Dlaczego więc nie dograć czegoś, w dobie
Burn Prof wszystko jes możliwe... ;) ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25.