![]() |
CDR firmy MoserBaer-India
Na giełdzie spotkałem dość tanie nośniki "no name" (bez nadruku) produkowane przez firmę MoserBaer-India. Co i nich sądzicie ? Chodzi mi o trwałość i ilość błędów przy zapisie, ogólnie o jakość. Zdaję sobie sprawę że to nośniki "low-end" ale i wśród nich są lepsze i gorsze. Do nagrań audio czy ważnych danych stosuję markowe płytki ale do filmów może wystarczą te tańsze. Z góry dzięki za opinie.
|
KATOWICE
Cześć ja też dzisiaj byłem na Katowickiej giełdzie ale nie widziałem takich płytek za ile są???
|
Moser Baer... Jeśli kupisz jakiejś znanej marki, to na filmy będą bardzo ok :) Ale jeśli to no name, to cholera wie.. :(
|
Re: CDR firmy MoserBaer-India
Cytat:
nawe audio na tym chodzilo u kazdego. co do tego ile wytrzymaja - czort ich wie. ja mam moje z wiosny wiec za malo czasu aby cos mowic o trwalosci pzdrwm Nikita_Bennet |
Płytki tego producenta to przykladowo Titanum - te ze strony eseranzy.
Titanum 700MB 80min 'Ultimate protection for professionals' ATIP: 97m 17s 06f Disc Manufacturer: Moser Baer India Ltd. Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine) Media type: CD-Recordable Recording Speeds: min. unknown - max. unknown nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849) Maksymalny czas: 81:55:50 (720MB) (nie jestem pewien jak jest teraz - kupilem te plyty juz jakis czas temu - ich jakosc nie jest zachwycjajaca ale nie byly tez takie tragiczne) Pozniej potestuje je jeszcze (WSES) i poinformuje jak jest. |
Ilość załączników: 1
Dobra przetestowalem te plytki (Titanum by MoserBaer-India) i... a po co mam pisac wszystko widac na obrazkach ;-) To testy na plytce wypalonej X32
|
Ilość załączników: 1
Drugi obrazek...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36. |