![]() |
Ma ktoś WSES ?
Jak w tytule. Jeśli mogę prosić o plik albo link. Byłbym bardzo wdzięczny. :) Moja skrzynka
marcas@hoga.pl |
Proszę bardzo, miłej zabawy :) Sprawdź pocztę :)
|
A co to wogóle jest??????????
|
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
Mały programik z laboratoriów Liteona. Pozwala na m.in. pomiar ilości błędów C1 przy odczycie płyty. To daje jakiś obraz tego, jak się dane płyty i ustawienia sprawują przy nagrywaniu jesli będzie się je czytało tym konkretnym Liteonem.
|
No wielkie dzieki, panowie :) I prosze sie nie obawiac, nie uszkodze nagrywarki :-D . Bawilem sie juz nie raz tym narzedziem ale wcielo mi plytke na ktorej to mialem. Jeszcze raz dzieki.
W tym tygodniu mam zamiar przeprowadzic troche testow plyt roznych firm, nagrywanych na roznych nagrywarkach. Beda to plyty zarowno najnowsze jaki i takie ktore wypalalem kilka lat temu. Sam jestem ciekaw wynikow. Jak skoncze to podziele sie wynikami na forum :) |
I jeszcze jedno pytanie, powiedzmy czysto teoretyczne ;) WSES ma taką funkcję, która pozwala na wyczyszczenie biosa. Ciekaw jestem, jak by się zachował serwis gdyby dostał taką nagrywarke (po operacji "clear" ). Jak myślicie, naprawiliby ? A moze wymiana ? Oni nie zawsze wiedzą o co chodzi, a najprosciej jest wymienić. Da się udowodnić, że bios skasowany został celowo ? Chyba nie ;) :-D
|
Hmm... Clear EEPROM a później sprawdzić mtkflashem, czy reszta firmware'u jest w nagrywarce... A jeśli nie, to wgrać na chama... ;)
Ktoś się podejmie spróbować ? ;p Bo ja jednak nie ;) |
Cytat:
|
Kurde, jestem bliski tego eksperymentu ;) Muszę się z tym przespać :-D
|
POD ŻĄDNYM POZOREM NIE KORZYSTAĆ Z FUNKCJI CLEAR EEPROM!!!!
nie ma możliwości ponownego zapisu raz skasowanego układu - mimo iż w w WSES'ie jest opcja Save Eprom (tworzy ona plik o wielkości kilkunastu bajtów, który jest kompletnie beużyteczny) to do niczego się nie nadaje. Jeżeli chcesz uszkodzić nagrywarkę, to bardzo ta funkcja się przyda - ale ostrzegam że liteon nie zatrudnia ludzi tylko do siedzenia w biurze i oglądania panienek... |
W sumie czytalem wiele na ten temat ze nie wolmo tego robic i stwierdzam ze wszyscy w tym temacie sa zgodni: po tym zabiegu bedziemy miec nowa podstawke pod browar. Eeeeeeeeechhhh "zakazny owoc" smakuje najbardziej. Kurde nie wiele w sumie brakowalo zebym nacisnal "czerwony przycisk".
|
Cytat:
OK, na razie wykorzystam ten program do tego do czego został stworzony. Potestuje kolejne płytki :) 8) |
hahaha!!
W momencie gdy używasz programu WSES naruszasz prawa autorskie LiteOn Corporation. Oprogramowanie WSES - NIGDY - nie zostało opublikowane, jest to program tylko do użytku wewnętrzengo firmy. Czy sądzisz że gdy firma otrzyma napęd w którym skasowany jest nie tylko eeprom ale i inne fragmenty pamięci flash (czeg NIE MOŻNA zrobic przy użyciu m.inmtkflash) to nie dojdzie do tego że używałeś ich programu ? |
Czy moglbym prosic o ten programik?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34. |