Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Stałe Łącze Isdn (https://forum.cdrinfo.pl/f5/stale-lacze-isdn-10990/)

reszcz 29.09.2002 20:34

Stałe Łącze Isdn

Panowie postanowiliśmy z kumplami mięć stałe łacze jest to prywatna incjatywa jeżeli macie jakieś doświadczenie bylbyśmy wdzieczni za pomoć i propozycjie działa tylko TPSA. Na jkich zasada i wymagania.

brzuszki 29.09.2002 22:48

Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:

reszcz napisa***322;(a)
Panowie postanowiliśmy z kumplami mięć stałe łacze jest to prywatna incjatywa jeżeli macie jakieś doświadczenie bylbyśmy wdzieczni za pomoć i propozycjie działa tylko TPSA. Na jkich zasada i wymagania.
Ja mam ISDN -64 kb/s lub 128 kb/s.Z tym,że jeśli 128-to-tak qrwa!!! płaciszpodwójnie! I nie jest to stałe łącze,tylko modem cyfrowy.
Łącze stałe to SDI-ale nie wszędzie da się to założyć-u mnie np.sie nie da.I jestem skazany na modem,albo jakieś satelity,ale to ponoc drogi gips.
O ISDN /program Octopus/ i SDI -poczytasz na stronie chyba www.tpsa.pl
Przy ISDN za 400 lub 600 zł /ja mam z promocji 399 +cyfrowy porządny modem +skrzynka -łącze ISDN-są co chwila warto się podpytać na poczcie
otrzymujesz dwa numery cyfrowe-o ile masz cyfrową centralę i możesz necić i rozmawiać.Chyba,że jedziesz na 128-kwestia wyboru opcji-wtedy nie rozmawiasz i płacisz za oba numery,tzn podwójni.
Chodzi spoko jak Ci to Ktoś madry skonfiguruje,bo pocztowi fachowcy nie potrafią nawet dobrze podpiąć modemu.
Pozdrawiam.
PS
Płacisz za impulsy na zasadach ogólnych,a za drugi numer płacisz grosze.Jak nie możesz SDI,to warto ISDN

paput2000 30.09.2002 00:25

Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:

reszcz napisa***322;(a)
O ile mi wiadomo tpsa zestawia stałe łacza, ale na DSL i SDI.
Z ISDN wycofali się jakiś czas temu. Oczywiście zakładają linie telefoniczne oparte na ISDN z możliwością połączenia z internetem, ale do nr. ogólnodostępowego lub w ramach pakietów tak jak na linii analogowej.
Możecie zamontować zwykłe SDI (dla użytkowników indywidualnych), ale to nie jest zestawienie stałego łacza które cechuje się gwarancją przepustowości, poziomem transmisji i stłego czasu połączenia.
Co prawada w ofercie dla firm możliwe jest stałe łacze na SDI, tylko pewnie cena i opłaty nie są małe.

grzeniu 30.09.2002 09:10

Ostatnio mialem sygnaly od znajomych ze jest mozliwosc jakiegos pakietu promocyjnego na ISDN z nielimitowanym dostepem do internetu i za ponoc przyzwoite pieniadze (cos ok 100zl/mc). Byloby to moze i nieglupie w twoich warunkach, ale popatrz za szczegolami na stronie tepsy albo do nich zadzwon i popytaj.

MinX 30.09.2002 19:01

Jeżeli jest was kilku to może pomyślcie o łączu dzierżawionym, lub np. Neostradzie 512/128 za 179 zł/mc. Wszystkie informacje są na stronie tepsy.

ThanatoS 30.09.2002 22:02

Ja mam ISDN 2, czyli 128 kbitów/s, za nielimitowany dostęp płacę ok 100 zł. Ale to oczywiście u innego operatora czyli Dialogu.

mapsajm 01.10.2002 23:40

Re: Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)

Przy ISDN otrzymujesz dwa numery cyfrowe-o ile masz cyfrową centralę i możesz necić i rozmawiać.

mała poprawka. otrzymujesz jeden numer (chyba, że weżmiesz abonament o 5zł droższy i otrzymasz trzy) i dwa cyfrowe kanały o przepustowości 64kb/s każdy. daje ci to możliwość jesdnoczesnego prowadzenia rozmowy i surfowania - coś jak mnie w tej chwili;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:56.