![]() |
Problem Z Przeciąganiem Plików Audio W Nero
Wtajcie !!!
Mam pewnien problem. Mam NERO v.5.5.9.0 pod WIN 2000 PRO PL SR3 i od pewnego czasu jest coś nie tak. Kiedy chcę przciągnąć plik *.wav do do nagrania jako CD-AUDIO Nero krzyczy Mi że nie może czytać tego pliku !!! Robiłem to samo na WAVE EDITORZE i też nic. Pomocy !!!! Gracjan P. |
Czy problem dotyczy tylko NERO, czy występuje w innych programach do nagrywania podczas umieszczenia plików w kompilacji?
Jeżeli wystepuje generalnie musisz sprawdzić w SYSTEMIE czy masz kompletny zestaw koderów/dekoderów audio w folderze dźwięki i multimedia. Jeżeli problem dotyczy tylko NERO, to być może coś jest nie tak w ustawieniach programu. Niestety nie pamiętam, a nie mogę teraz tego sprawdzić czy W NERO można wybierać dowolnie kodery/dekodery audio z listy dodatkowej (tak jak w Feurio), czy korzysta on z tych zaistalowanych w systemie. |
Czee Paput !!!
Problem jest też w innych aplikacjach !!! Ja już robiłem wszystko co jest możliwe ale to i tak nie pomogło :( Może ty Mi soć jeszcze poradzisz ?? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ten zestaw koderów/dekoderów powinien być w Win2000 prof zaistalowany standardowo - porównaj tą zawartość z zawartością u sibie. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli jednak dotyczy to tak że innych plików - temat jest otwarty. |
Pliki sa ok. Czy to jest jeden czy więcej ale zawsze jest to samo
|
Cytat:
|
Sprawdzałem tam wszystko ok.
Jednak to jest dla Mnie dziwne bo małe wavy (max 1mb) ładują się bez niczego !!! |
Cytat:
Ten problem, jak piszesz pojawił się "od pewnego czasu". Spróbuj przypomnieć jakie progarmy instalowałeś poprzednio i moment kiedy zaczeły się problemy. Być może jakiś program powoduje takie zachowanie się systemu. Trudno rozwiązuje sie takie sprawy, jak nie siedzi sie bezposrednio przed komputerem który sprawia problemy. W ten sposób można snuć tylko domysły. Jak wrócę do domu (jestem w pracy) to zastanowie się jeszcze nad tym problemem (też mam zainstalowany win2000),a może w międzyczasie inny forumowicz będzie miał jakiś pomysł i poda Ci antidotum. |
Witajcie Serdecznie !!!
Na samym początku chciałbym serdecznie Wszystkim podziękować za porady i pomoc. Doszedłem wreszcie do tego co się dzieje. A więc : "Problem polegał na dekompresji z mp3 do wav-a przez winampa (plugin jakiś był walnięty), coś kopcił przy procedurze i NERO tego nie akceptowało" Rozwiązałem ten problem poprzez wycięcie WINAMPa w pień i postawiłem go na nowo i wszystko jest już oki !!! :) Wielkie Dzięki jeszcze raz :) Pozdrawiam !!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38. |