Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc ! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kolekcja-starego-rocka-prosze-o-pomoc-11078/)

mati1700 06.10.2002 23:06

Jakiś kawałek z płyty pink floydów "Dark Side of the Moon" . Wkońcu to najlepsza płyta rockowa XX w !!!

Yahol 06.10.2002 23:00

Kiedys chcialem zrobic taka plyte, z najlepszymi utworami R&R....i co?
Rozroslo mi sie to do ok. 200 utworow, z ktorych kazdy byl wart tego by byc na liscie! Tak wiec o jednej plycie mozna zapomniec (chyba ze MP3!)
Ale na piewszym miejscu!!!!!!!!!!!
SCHODY DO NIEBA - LZ !
...a pozniej pozotale 199 utworow:-D

tomall0 06.10.2002 21:49

Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
Chcę zrobić prezent przyjaciółce - nagrać składanke starych przebojów rocka Polskiego i nie tylko. Więc stąd moje pytanie, co według was powinienem zamieścić na takiej komplikacji? Pewne plany już mam, na pewno:
Omega - A girl with pearl's hair
Lombard - Przeżyj to sam
Budka Suflera - Jolka, Jolka
Simon & Garfunkel - Sound Of Silence

Co wy byście wrzucili na taką płytkę? Proszę o pomoc ;)

Pink Floyd MAROONED!

Pedros 06.10.2002 07:06

Cytat:

oldgringo napisa***322;(a)

Moje ulubione.

Wczoraj udało mi się kupić Coc.Twins - Head Over Heels razem z EP'sem Sunburst And Snowblind. Ciężko teraz kupować te stare płyty.

oldgringo 04.10.2002 17:22

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

A pomyśl - jaką fajną składankę można by zrobić ze stajni 4 AD -
Cocteau Twins, DCD, This Mortal Coil, Lush, Colourbox, Wolfgang Press, Throwing Musses, Pixies
Mniam :)

Moje ulubione.

Macio.Men 04.10.2002 17:10

ftp nie postawie, a chciałbym bardzo, bo nie mam stałego zewnętrznego IP :(

a box mam tez drugi - 100 mb, ale wieki będziecie wysyłać i ja odbierać...

no nie wiem, pomyślę jeszcze co i jak :)

grzeniu 04.10.2002 11:07

Po prostu ustaw sobie ftp, to ci chlopaki powrzucaja co bedzie trzeba i transfer tez bedziesz mial lepszy niz z tych P2P.

Pedros 04.10.2002 10:34

Cytat:

Chłopaki, dzięki wam za to wszystko, ale jest jeden, niewielki, malutki problem - SKĄD JA TE UTWORY WEZMĘ :P Nie nie, DC nie, mam dysk 10gb i nigdzie mnie nie wpuszczą,
Kazaa - dobry transfer i kazaa? śmiesz żartować
WinMX - można sprobować...
eDonkey? - phi, nigdy się nie połączyłem, chyba właśnie teraz też proboje

coś jeszcze?

Troszku masz mały box na wp.
Ale konkretne potrzeby (również czy mp3, czy wav - w końcu jest poczta polska ) zgłoś na maila.
Dogadamy się poza forum.

Macio.Men 03.10.2002 15:57

Chłopaki, dzięki wam za to wszystko, ale jest jeden, niewielki, malutki problem - SKĄD JA TE UTWORY WEZMĘ :P Nie nie, DC nie, mam dysk 10gb i nigdzie mnie nie wpuszczą,
Kazaa - dobry transfer i kazaa? śmiesz żartować
WinMX - można sprobować...
eDonkey? - phi, nigdy się nie połączyłem, chyba właśnie teraz też proboje

coś jeszcze?

Pedros 03.10.2002 09:13

Cytat:

Dobra, pozbieram coś. Sid, to nie tylko Polski rock, sporą listę dał mi Pedros - dzięki! Teraz czekam na propozycje zagraniczne :). Chyba tego z 5 płyt będzie...to dobrze :)
You welcome :)
Pedros nie pisał o U2, The Stranglers, Ultravox... i o Metallice, Black Sabath...
Uświdomiłem sobie przy okazji, że muszę odświeżyć pamięć

A pomyśl - jaką fajną składankę można by zrobić ze stajni 4 AD -
Cocteau Twins, DCD, This Mortal Coil, Lush, Colourbox, Wolfgang Press, Throwing Musses, Pixies
Mniam :)

bgn 03.10.2002 09:07

walnij jej ( pisze fonetycznie ) "Żetem". Bedzie wniebowzieta

Pedros 03.10.2002 08:45

Re: Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

przemas napisa***322;(a)

generalnie kilka lat temu ok 6-7 a moze wiecej pojawiła się na rynku kaseta [plyta także] "jolka" to jest składanka na której znajdują się utwory o które pytasz, tak sądzę. jeśli dobrze pamiętam to było tam m.in." lombard, wilki, budka suflera, emigranci, perfect, aya rl... pamietam że ta kaseta nie wychodziła z magnetofonu...

Całkiem niedawno wyszedł taki składak "Ballady Polskiego Rocka" 3 CD i 2 CD dodatkowo chyba pirackie. Razem 5CD!:) Ale tak to ze składankami jest, że ktoś je składził wg własnego gustu. ;)

Macio.Men 03.10.2002 07:17

Dobra, pozbieram coś. Sid, to nie tylko Polski rock, sporą listę dał mi Pedros - dzięki! Teraz czekam na propozycje zagraniczne :). Chyba tego z 5 płyt będzie...to dobrze :)

-Sid-The-Rat=> 03.10.2002 07:09

pojawil sie problem zmojej strony (a wlasciwie dwa):
- nie doczytalem ze tam powinien byc rock Polski - ja polskiej muzy poza Turbo i SBB nie trawie i jestem w tym temacie zielony i jakos nie spieszy mi sie to zmieniac
- zmeczony 6 godzinami stania w kolejce do dziekanatu zasnalem przy komputerze... wiec jeszcze nic nie mam

ale tak na niezaco - bo musze biec na ta chol... uczelnie...

Led Zeppelin - na poczatek plyta II potem I potem IV i ew. Houses of the Holy
Deep Purple - plyta Deep Purple (arcydzielo!)i ew. Fireball
dla bardziej zaawansowanych Jethro tull/Passion Play lub Thick As a Brick - troche to artystyczne ale...
Pink Floyd/Wish you were here i ew. kocert PULSE - reszta floydow potem (tylko nie zaczynaj od Meddle bo Echoes to chyba ich najwieksze dzielo ale reszta tej plyty srednio strawna)
niesmiertelni Beatlesi - oni nie byli zli...

poza tym - ciezko mi mowic dalej bo sam nie chce sie ograniczac do starego rocka z ktorego to tak naprawde lubie LedZeppelin/Deep P./ Jethro./Black Sabbath - a to chyba nie jest dobre

reszty nie chce mi sei wymyslac - ale jesli sytuacja jest taka ze kolezanka juz slucha rocka tylke 'tego nowego' to moze wystarczy skombinowac starsze plyty zespolow? (dopisalbym Pearl Jam - on jakos spaja lata 70 z 90... chodz jest z 92...)

pomysle w autobusie

przemas 03.10.2002 02:12

Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

Chcę zrobić prezent przyjaciółce - nagrać składanke starych przebojów rocka Polskiego i nie tylko. Więc stąd moje pytanie, co według was powinienem zamieścić na takiej komplikacji? Pewne plany już mam, na pewno:
Omega - A girl with pearl's hair
Lombard - Przeżyj to sam
Budka Suflera - Jolka, Jolka
Simon & Garfunkel - Sound Of Silence

Co wy byście wrzucili na taką płytkę? Proszę o pomoc ;)

generalnie kilka lat temu ok 6-7 a moze wiecej pojawiła się na rynku kaseta [plyta także] "jolka" to jest składanka na której znajdują się utwory o które pytasz, tak sądzę. jeśli dobrze pamiętam to było tam m.in." lombard, wilki, budka suflera, emigranci, perfect, aya rl... pamietam że ta kaseta nie wychodziła z magnetofonu...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53.