Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nie mogę nagrać CD z muzyką (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nie-moge-nagrac-cd-muzyka-11079/)

baqba 02.10.2002 21:54

Nie mogę nagrać CD z muzyką

Wszystko u mnie działa OK. Mam nagrywarkę AOpen 24x10x40. Rewelacyjnie nagrywa i przegrywa. Ale ... w żaden sposób nie mogę nagrać płyty Audio z MP3. Uzywam Nero. Na razie testuje zapis na 4 roznych plytach CD-RW. Co może być przyczyną? Stacjonarne odtwarzacze audio (sprawdzalem w 4 roznych) wyswietlaja info NO DISC.

Macie jakies pomysly - o co z tym chodzi?

BaQba

quiet 02.10.2002 22:00

hmmm

Wiec wydaje mi sie ze nie ejst to problem nagrywarki czy tez plyty cdrw..provblem pewnie tkwi w odtwarzaczu cd ktory nie obsluguje plyt wielokrotnego nagrywania..tak ejst bardzo czesto..zadko ktory odtwarzacz potrafi taka plytke odczytac..jezeli zas potrafi to napewno gdzies to jest napisane w widocznym miejscu..pozdrawiam

Adik 02.10.2002 22:02

Re: Nie mogę nagrać CD z muzyką

Cytat:

baqba napisa***322;(a)
Wszystko u mnie działa OK. Mam nagrywarkę AOpen 24x10x40. Rewelacyjnie nagrywa i przegrywa. Ale ... w żaden sposób nie mogę nagrać płyty Audio z MP3. Uzywam Nero. Na razie testuje zapis na 4 roznych plytach CD-RW. Co może być przyczyną? Stacjonarne odtwarzacze audio (sprawdzalem w 4 roznych) wyswietlaja info NO DISC.

Macie jakies pomysly - o co z tym chodzi?

BaQba

a może te odtwarzacze po prostu nie czytają RW (albo nagrywasz je za szybko), a sprawdzałeś też na CD-R'kach ??

grzeniu 02.10.2002 22:05

Zaraz, zaraz.....pytanie czy nie mozesz nagrac czy nie mozesz odtworzyc tych nagranych cdrw w odtwarzaczach?

baqba 02.10.2002 22:11

Dzieki za szybkie odp.

1. Nie probowalem jeszcze na plytkach cd-r. Zaraz to zrobie.
2. Pliki sie zapisuja ale nie moga byc odtwarzane po nagraniu na plytach cd-rw w stacjonarnych odtwarzaczach.

By the way:

1. Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy program do nagrywania plyt audio? Czy Nero jest OK?
2. Co mam zrobic w Nero gdy dlugosc plikow mp3 ktore chce nagrac na plytke jest np o 1 min wieksza niz pojemnosc plyty (tak jest z jedym z albumow) - widzialem w nero info ze over-... moze zniszczyc nagrywarke - Co Wy na to?

grzeniu 02.10.2002 22:15

Ustaw ten overburning i wypalaj bez obaw.

baqba 02.10.2002 22:21

Quiet,

Miałes racje z tym problemem odczytu przez odtwarzacze. Przed chwila wlozylem plytke cd-rw do stacjonarnego dvd i o dziwo zaczal odtwarzac. Probuje teraz z nagraniem na cd-r.

Nie ma jakiejs mozliwosci aby inne odtwarzacze odtwarzaly cd-rw?

tomgoo 02.10.2002 22:21

Overburning nie zniszczy ci nagrywarki . Możesz spać spokojnie;) . a jak go właczyc poczytaj w faq-u.

brzuszki 03.10.2002 01:13

Cytat:

baqba napisa***322;(a)
Dzieki za szybkie odp.

1. Nie probowalem jeszcze na plytkach cd-r. Zaraz to zrobie.
2. Pliki sie zapisuja ale nie moga byc odtwarzane po nagraniu na plytach cd-rw w stacjonarnych odtwarzaczach.

By the way:

1. Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy program do nagrywania plyt audio? Czy Nero jest OK?
2. Co mam zrobic w Nero gdy dlugosc plikow mp3 ktore chce nagrac na plytke jest np o 1 min wieksza niz pojemnosc plyty (tak jest z jedym z albumow) - widzialem w nero info ze over-... moze zniszczyc nagrywarke - Co Wy na to?

Do nagrywania Audio fachury doradzają Fuerio-jest na stronie CDRInfo.
Sam wypalałem w Nero,ale spróbyje w Fuerio.

bgn 03.10.2002 11:32

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Ustaw ten overburning i wypalaj bez obaw.
tylko nie za szybko,. X4 bedzie zupelnie na miejscu

bgn 03.10.2002 11:34

Cytat:

baqba napisa***322;(a)
Quiet,

Nie ma jakiejs mozliwosci aby inne odtwarzacze odtwarzaly cd-rw?

dopiero od niedawna jest tak dobrze. Rzuc okiem do ksiazeczki ktora dostales z wieza - tam pisze czy cdrw moga byc odtwarzane . jak nie pisze to nie moga

Sebastian997 03.10.2002 13:00

Sprawdzałem empirycznie. Wsród moich znajomych, na kilkanaście odtwarzaczy tylko jedna wieża (Philips, modelu nie pamietam) odtwarza CD-RW. Za to z CDR nie ma zadnych problemów.

chester 03.10.2002 13:19

Zacznijmy od tego ze:
zeby normalny odtwarzacz cd zaczal czytac muzyke z plyty cd-rw
musisz miec do tego specjalna nagryware.Zwykla nagrywarka
nie nagra ci na tej plycie muzyki tak zebys mogl czytaj ja na
zwyklych cd.Sprobuj nagrac na zwyklych cd-r.

MaciejT 03.10.2002 15:05

Cytat:

chester napisa***322;(a)
Zacznijmy od tego ze:
zeby normalny odtwarzacz cd zaczal czytac muzyke z plyty cd-rw
musisz miec do tego specjalna nagryware.Zwykla nagrywarka
nie nagra ci na tej plycie muzyki tak zebys mogl czytaj ja na
zwyklych cd.Sprobuj nagrac na zwyklych cd-r.

Przeczytałem 3 razy i piszę:
-1-bzdura
-2-bzdura
-3-BZDURA
Ta specjalna nagrywarka to chyba nagrywarka CD-RW, a takie są sprzedawane dopiero od... ...4.5-5 LAT

tomgoo 03.10.2002 15:12

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)

Przeczytałem 3 razy i piszę:
-1-bzdura
-2-bzdura
-3-BZDURA
Ta specjalna nagrywarka to chyba nagrywarka CD-RW, a takie są sprzedawane dopiero od... ...4.5-5 LAT

hmm też nie zabardzo kapuje co miał na myśli chester z tymi ,,specjalnymi nagrywarkami"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43.