![]() |
Problem z SDI
Mam nietypowy problem. Otorz moj qmpel ma SDI ja sie do niego podpiolem. Tylko ze to podpiecie troche jest beznadziejne! Podlaczony jestem do huba a jako serwer qmpel ma swoj komputer z WinME. Do udostepniania mnie uzywa programu AllegroSurf (proxy server) ale przez to polaczenie nie dziala mi ftp, morpheus, audiogalaxy, ssh, telnet itd... Wydaje mi sie ze nalezy ustawic bramke w opcjach otoczenia sieciowego ale nie jestem pewien. PROSZE O POMOC!
|
Cytat:
|
Poprzednia porada to chyba najlepsze rozwiązanie dla was. Polecam wam dystrybucje linuxa o nazwie freesco - wystarczy wam 486 i 16mb ram. System startuje z dyskietki i jest bardzo stabilny. Używamy go do sdi w sieci lokalnej z sdi od ponad roku dla 14 komputerów.Jeśli się zdecydujecie na tę dystrybucję to służę pomocą w konfiguracji.
|
ja też mam freesco na SDI
inet chodzi jak burza po lokalnej wszystkie usługi działają (telnet, itp) zajrzyj na www.freesco.arx.pl |
Owszem masz rację, musisz ustawic bramkę na swoim kompie i problem powinien zniknąc.
Ja mam kilka komputerów podpiętych w sieci i wszędzie chodzą programy typu ftp i inne np. Edonkey, Kazza, Flashfxp. Pozdrówka |
Dzieki za porade.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38. |