![]() |
czy ktos kopiowal juz "desert storma"?
W clonyXL wykryl safedisk 2.51 i zrobilem image Clonem. Z niego instalnalem gre i jak zwykle prosil o wlozenie CD z grą. Probowalem usunac zabezp. z exeka przy pom programow usuwajacych safediska 2.51
i klapa... jeden cos pisal ze versja 2.71 not supported? Komus sie to przytrafiło? |
Jesli instalujesz z nagrywarki to moze po prostu wystarczy ukryc nosnik cdr w clone cd tray.
|
Proste, programy nie obsluguja SD powyzej 2.6
|
Clony zawsze wykryje 2.51 jesli wersja SD2 jest 2.51 i wyzsza.
Bo tam nie ma innej mozliwosci w tym programie. Wersje SD sprawdzaj zawsze safedisk analyzerem.On dokladnie okresla wersje SD. A kopiujemy clonem tak jak dla 2.51 Wiec jesli posiadasz odpowiednia nagrywarke tzn taka ,ktora umozliwia skopiowanie SD to kopie masz zrobiona prawidlowo. No a jesli pl;yta jest umieszczona w nagrywarce i dostajesz taki komunikat to zastosuj sie do rady Grzenia |
dzieki za rade
. ale image gry mam jako plik naHDD i odpalam go przez Daemona z emulacja SD
|
Nie wiadomo czy twoja wersja daemona potrafi emulowac najnowsze sd. Nagraj to na cdrw i wtedy sprawdz, stracisz najwyzej parenascie minut. Nie piszesz jaka masz nagrywarke, bo nie wiadomo czy ona daje sobie rade z sd 2.5 i wyzej, ale moze sie okazac ze bedziesz musial szukac cracka. I jeszcze pytanko - czy meczysz sie z oryginalem czy z (byc moze zabezpieczonym) piratem?
|
Desert storma C.D.
nagrywarka LITE-ON 40-12-48 LTR-40125s a nagrywalem z oryginału.
Czy ta nagrywarka obsluguje SD 2.5, gdzie to sprawdzic. Skad sciagnac SD analyzera? |
Re: Desert storma C.D.
Cytat:
|
Re: Re: Desert storma C.D.
Cytat:
Mam Lite-On 48x12x48 i nie obsługuje SD powyżej 2.51.21!!! Tej gry też nie przekopiowałem a Deamon tego zabezpieczenia nie emuluje.:'( |
Re: Re: Re: Desert storma C.D.
Cytat:
Bo ja na Lite0Onie 32123S skopiowalem SD2.60. To niby dlaczego x48 nie obsluguje powyzej 2.51!!! Cos chyba krecisz. |
Re: Re: Re: Re: Desert storma C.D.
Cytat:
|
Re: Re: Re: Desert storma C.D.
Cytat:
|
I tak teraz wchodzi nowa era zabezpieczen, tj. specjalne scieżki na plytce "matce" oryginalnej, którą nie wiadomo, jakby się sklonowało to i tak po przegraniu nie będzie działać. Przykładem może być Hitman 2 zabezpieczony najnowszym Securomem. Zdaję mi się, że SafeDisc >=3.00 będzie posiadał podobne zabezpieczenia i rola sprzętowa przestanie miec jakiekolwiek znaczenie. Jedynym wyjściem będą i już są cracki. Szkoda :'(
|
Re: Re: Re: Re: Re: Desert storma C.D.
Cytat:
Co prawda masz 32125W a ja skopiowalem na 32123S ale dziwne. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:56. |