![]() |
Sb Live 5.1 Platinum!
Moja karta (jak w temacie) chodzi pod XP bezblednie - stery oryginalne+upgrade z strony creativ'a
|
sterownik :
|
Link
Dokladnego linka Ci nie podam bo juz go nie mam... tzn nawet nie zapisalem, a w Historii sam sie nie zapisal :(
Ale nic latwiejszego... wejdz na www.internauci.pl i wpisz vlatency_v014.zip Pofodzenia Ps. Jak narazie komp jedzie mi juz od okolo 2 h na nowych drajwerach i jeszcze sie nie zawiesil... ale nadal czekam! |
Cze all!Mam podobny problem u kumpla McKwak podaj link do tej łatki
Dzięki z góry! |
Znalazłem łatke!!
Znalazlem latke do VIA chipsetow i w dokumentacji oprocz straszenia o mozliwosci uszkodzenia komputera poprzez te drivery, pisze ze pomaga min. w przypadkach:
- The computer stops ("freezes", "hangs", "locks up") when playing sounds, especially to a Creative SoundBlaster LIVE! card - The computer stops ("freezes", "hangs", "locks up"), or files are corrupted, when copying to or from an IDE DVD, CDROM, or CDRW drive Czyli dokladnie to co mam ja i moj qumpel... Jak narazie testuje te drivery od paru minut i jak narazie komp mi sie nie pali. Ale na ostateczna ocene poczekam do jutra :) Pozdrowka i Podziekowania dla osob ktore pomagaly :)) |
komp Ci sieje i to dlatego
pozdro |
A ja mam SB Live Player 1024 8)
I gdy wąłącze port mikrofonowy lub Line in zaczyna mi trzeszczeć w oryginalnych głośnikach z creative mój problem można także pokazać : |
THX :))
Dzieki Wam wszystkim za pomoc... postanowilem jednak nie skakac z okna :) Bede kabinowal, moze cos wyjdzie i czekam na link do "łatek". Sprobuje sam tego poszukac, ale roznie to bywa - jak dam rade, to rowniez dam znac :)
|
alternatywne sterowniki
|
Cytat:
pozdro |
kt133 ma problem z livem. Nie na wszyskich płytach głównych, ale często ma to miejsce np w ECSach. jak dokopię sie do łatek to podam link.
|
Cytat:
co do 98 i Live się zgadzam |
Pedros, kt7a nie ma dźwięku na pokladzie ale ma natomiast dosyć obszerne menu i jak się w nim coś źle ustawi to nieciekawie jest / u mnie na domyslnych komp nie bootował :)/
ale nadal mie to biiip zastanawia bo wskazywałoby na hardware bo ja z win98 i sb live 5.1 na tej płycie nie miałem zadnych problemów na sterach dostarczonych z płytka / a nawet ipoprawki do via pod ide i sb libe nie wgrywałem i spoko paliło jak trzeba i grało jak trzeba/ pozdro |
Re: Re: ..:: Problemy z Sound Blaster'em Live! Value ::..
Cytat:
Prawdę mówiąc nie wiem co jest przyczyną tych resetów - SB Live ma wymagania - potrafi kolidować w przerwaniach, wyłączenie dźwięku (jeśli jest) na płycie jest niezbędne. |
ja tę nie mam i nie miałem zanych problemów z sb live /na bx i na kt133 i kt266x na windach 9x i xp/ tylko ze pod xp / a toć to zbajerowany win2k/ nie istalowałem nic poza niezbednym minimum do karty / tzn only stery i zadnych tam law czy jak im tam i media center.... bo po tym zawsze xp mialo jakieś ale/
a upgrade biosu zrobiony bo te starszawe biosiki od abita dla tej płyty miały jakies kłopoty z sb / ale ja miałem kt7a i nie miałem ŻADNYCH problemów z live/ a dobrze w biosie ustawione alles? bo w tym abiciku jest co ustawiać i jak się coś spierdzieli to komp potrafi być złośliwy / intryguje mnie to wycie z głośniczka bo to by wskazywało raczej na jakieś problemy z hardware ( o ile to takie biosowate wycie) / aha, a jak wyłączysz w profilu sprzętowym kartę to jest to samo? a co do jakosci sterów z windy to mnie podczas istalacji winxp instalator windy stwierdził że stery zawarte w istalce xp są niepewnie i zapytał czy aby napewno chcę je instalowac wiec nie badź taki pewny ich jakości ;) mozesz spróbować sterów projektu kx pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |