Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak skopiowac plyte Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-skopiowac-plyte-audio-11150/)

Labeo 04.10.2002 21:22

Jak skopiowac plyte Audio

Witam,

Mam plytke Audio (nowa z 2002r.). Chcialem zrobic jej kopie. Oczywiscie Neron sie wysypal - prawa autorskie :( Uruchomilem CloneCD i program skopiowal plytke. Tylko na utworkach slychac powtarzajace sie trzaski, mniej wiecej co sekunde. Przypomina to charczenie. Czy ktos wie jak i czym ominac to zebezpieczenie??

dzieki i pozdrawiam
Tomek

/||\aster 04.10.2002 22:05

A jaka predkoscia nagrywales. Nagrywaj do 8x. A gdy robisz image audio to nie zapomnij zminiejszyc predkosci odczytu do 8x lub mniej.

Proton 04.10.2002 22:11

Witam,
niestety, ale skoro nawet nie udało Ci się skopiować płytki Clone CD, to obawiam się, iż płytka ta jest zabezpieczona KEY2AUDIO. Z tego co się orientuję, to Clone sobie z tym nie radzi (chociaż teoretycznie przegrywa to) :( Sam niestety tego doświadczyłem na nowej płycie Celine Dion :'(
Mam nadzieję jednak, że jakoś uda Ci się to jakoś skopiować :)
Pozdrawiam

Labeo 04.10.2002 22:51

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
A jaka predkoscia nagrywales. Nagrywaj do 8x. A gdy robisz image audio to nie zapomnij zminiejszyc predkosci odczytu do 8x lub mniej.
To nie sa trzaski wynikajace z predkosci nagrywania, tylko charczenie zwiazane z zabezpieczeniem plyty

Tomek

-Sid-The-Rat=> 05.10.2002 08:05

Cytat:

Proton napisa***322;(a)
Witam,
niestety, ale skoro nawet nie udało Ci się skopiować płytki Clone CD, to obawiam się, iż płytka ta jest zabezpieczona KEY2AUDIO. Z tego co się orientuję, to Clone sobie z tym nie radzi (chociaż teoretycznie przegrywa to) :( Sam niestety tego doświadczyłem na nowej płycie Celine Dion :'(
Mam nadzieję jednak, że jakoś uda Ci się to jakoś skopiować :)
Pozdrawiam

key2audio objawia sie tym ze naped takiej plyty nie chce przyjac
kiedy juz masz naped ktory ja 'je' to problemow ze przegraniem nie ma...

zstanawiajace te objawy - zawsze nalezy przed clonem sprobowac WinDAC'a i EAC'a - to rippery ktore potrafia mile czlowieka zaskoczyc - zwlaszcza WinDAC...

Proton 05.10.2002 10:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

key2audio objawia sie tym ze naped takiej plyty nie chce przyjac
kiedy juz masz naped ktory ja 'je' to problemow ze przegraniem nie ma...

zstanawiajace te objawy - zawsze nalezy przed clonem sprobowac WinDAC'a i EAC'a - to rippery ktore potrafia mile czlowieka zaskoczyc - zwlaszcza WinDAC...

Masz rację, tak powinno być, że napęd w ogóle płytki nie widzi, ale nie na każdym napędzie tak chyba jest. Tak jak napisałem już wcześniej, miałem płytę Celine Dion i nagrywarka w ogóle płytki nie widziała, zaś napęd LG DVD-ROM widział ją, ale nie chciał odtwarzać. W końcu przegrałem tę płytę (zaryzykowałem). Płytka się przegrała, ale niestety chyba nie najlepiej, bo "wieża" też nie chciała żadnego dźwięku wydobyć z kopii płytki.
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41.