![]() |
Cieszę się że mogłem pomóc :-)
Pozdrawiam. |
DomanR, bardzo dziękuję, o taką informację mi chodziło. Mam nadzieję, że długo będziesz zadowolony z napędu.
I co ja mam wybrać? - Chyba jednak najpierw amortyzatory do samochodu (jak pisałem Dragalowi), a potem może jednak Asusa. Bo chociaż on głośny jak się rozpędzi, to jednak przy odtwarzaniu DVD tego nie ma (jak DomanR donosi) - a możliwości u niego spore no i UDMA100 (czego to ludzie z głodu nie wymyslą). CD Asusa chodzi u mnie już chyba ponad 2 lata (bez kłopotów), to i ten należy przypuszczać będzie trwały. Jeszcze raz dziękuję. |
Prędkość zgrywania Audio od x17,5 do x40 (średnia x30). Ścieżki zgrywają się poprawnie. Jeszcze nie miałem na tym napędzie problemu z trzaskami na początku lub końcu jakiegoś utworu po zgraniu (a kiedyś na starszym napędzie to była norma).
Pozdrawiam. |
Chyba już mam wystarczającą wiedzę o napędzie Asusa (dzięki Wam). Jeszcze tylko jedno, DomanR z jaką max. prędkością da się zczytywać ścieżki Audio tym DVD? Teraz zostaje zdecydować się na kupno.
Dzięki za informacje. |
Jeśli chodzi o soft to był chyba WinDVD. Nie pamiętam bo i tak używam PowerDVD. Jako ciekawostkę mogę podać, iż działa ten trick z blokadą regionu. Była o nim mowa na tym forum. Podczas BOOT'owania BIOS'u trzyma się wciśnięte obydwa przyciski napędu i... blokady regionu nie ma!!! Oczywiście do czasu zresetowania kompa :-) Sam osobiście z tego nie skorzystam, bo nie mam dostępu do płyt DVD spoza naszego regionu.
Pozdrawiam. |
Fantomas teraz Twoja :) , nie ten program dostalem razem z DVD ( wersja box'owa ) i 16x tez go maja w box'ach
|
Dragal, za programy do odblokowania regionu chwilowo dziękuję, jeszcze nie jest mi to potrzebne. A tego PowerDVD to dostałeś z napędem czy oddzielnie "załatwiłeś"?
Teraz Twoja skrzynka :-) Hej! |
blokada regionu jest ale sa programy do zdejmowania, jesli chcesz to daj znac :) dam Tobie namiary
|
Fantomas juz odpowiedzialem Tobie , teraz Ty sprawdz skrzynke :), a co do softu to jest to najlepszy moim zdaniem programik do tego PowerDVD
|
Dragal, trochę tym LG się pobawiłem. Jaki soft jest do nigo dodawany w pudełku? I jak tam z blokadą regionu?
Zerknij na Twoją skrzynkę, coś tam dla Ciebie zostawiłem (mam nadzieję, że doszło). DomanR, jakie oprogramowanie dostasłeś z Asusem? Problem oprogramowania wydaje mi się nie do pominięcia. |
800 MB bez problemu, a 870 czasami nie doczytuje, ale nie zawsze - nie wiem od czego to zalezy
|
DomanR, dzięki za ten listing - z tego co napisałeś wynika, że Asus odczytuje CD-TEXT (jak się nie mylę). W jakich przypadkach natomiast mogłoby przeszkadzać nieodczytywanie danych w subkanałach (linia niżej w listingu)?
Dragal, czy Twoje DVD ce***e się podobnymi parametrami (chodzi mi o możliwości odczytu i jego jakość)? Chyba muszę przyjrzeć się napędom DVD tej firmy. Jeśli tak, to będę miał dylemat, który napęd wybrać (odczyt płyt 90 i 99 min może tu mieć jednak znaczenie). |
Przepraszam wszystkich zainteresowanych, ale ostatnio nie miałem trochę czasu. Dzisiaj się zabrałem i zrobiłem te testy w Nero CD Speed (płyta Esperanza 700MB, prędkość nagrywania x12, zaznaczona opcja RAW-Mode, nagrywarka Teac 512EB). Oto tekst wygenerowany przez program:
----------------------------------------------------------------------------------------------- Offset ----------------------------------------------------------------------------------------------- 2256 bytes (564 samples) ----------------------------------------------------------------------------------------------- Sequential Read Test ----------------------------------------------------------------------------------------------- Average Speed: 28.32 X Data Errors: 0 Sync Errors: 0 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Harmonica Read Test ----------------------------------------------------------------------------------------------- Average Access Time: 108 ms Data Errors: 0 Sync Errors: 0 Total Data Errors: 0 Total Sync Errors: 0 Quality Score: 100.0 ----------------------------------------------------------------------------------------------- On The Fly Copying Simulation ----------------------------------------------------------------------------------------------- Copying at 1 X OK Copying at 2 X OK Copying at 4 X OK Copying at 6 X OK Copying at 8 X OK Copying at 10 X OK Copying at 12 X OK Copying at 16 X OK ----------------------------------------------------------------------------------------------- CD Text ----------------------------------------------------------------------------------------------- Drive is capable of reading CD Text information ----------------------------------------------------------------------------------------------- Subchannel Data ----------------------------------------------------------------------------------------------- Drive cannot read Subchannel Data directly ----------------------------------------------------------------------------------------------- Leadin ----------------------------------------------------------------------------------------------- Drive cannot read data from the Leadin ----------------------------------------------------------------------------------------------- Leadout ----------------------------------------------------------------------------------------------- Drive cannot read data from the Leadout Test completed Elapsed Time: 0:15:51 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Testowałem przy okazji swoją nagrywarkę. Nie wiem dlaczego, ale po testach nie było zaznaczone że odczytuję ona CD-Text, a na 100% tak jest bo już odczytywałem. Pozdrawiam. |
Fantomas
moj czyta subkanaly Cd Text, :) |
Dragal, oczywiście masz rację - coś pomieszałem z tym DAO-RAW - chodziło mi o odczyt subkanałów, a dokładnie CD-Text na płytach Audio. Bo widzisz mam napęd CD Asusa i on niestety tego nie wspiera, a zależy mi na tym.
DomanR, czy sprawdzałeś może te DVD Asusa pod kątem odczytu subkanałów, czy odczytuje CD-Text w płytach Audio? O ile pamiętam da się to sprawdzić Clonem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:16. |