![]() |
radeon7500ddr+tv i=czarno-bialy obraz na tv
jak w temacie.
podlaczylem w koncu mego radka pod tv - wszystko pieknie smiga gdyby obraz na tv nie byl czarno-bialy. moglby ktos mi podpowiedziec co moze byc tego przyczyna? ja obstawiam kabel (aha mam s-video/euro). redeonek nie ma napisu na laminacie built by ati, a tv to jakis philips pzdrm Nikita_Bennet |
W ustawieniach sa takie gadzety jak regiony. Pozmieniaj regiony i na ktoryms bedzie kolor, jest ich duzo. U mnie np na gf256 creativa moim starym zlomie bylo to denmark chyba o ile pamietam.
|
Możliwe jest, że ta karta wyświetla obraz w trybie NTSC, a w takim przypadku nic nie zrobisz.
|
wiem o tym, ze
Cytat:
jest tam wybor kraju lub systemu. przestawielm tez na sytem i lecialem po literkach (b,d,g,k ect i nic)na moje oko to software jest wpozo, tv tez bo do euro mam normanie vcr podpiety i jest ok. mysle ze w tygodniu znajde kumpla z radkiem 7500 i u niego sie sprawdzi ale tym casem nie mam pomyslu. moze jeszcze jakies sugestie. ew link do stronki ze schematami kabli s-video a z dugiej strony chich/euro/inne dzieki za odp |
Cytat:
w jednej zakladce od sterow jest napsane wyraznie 'pal'. inny bajer ze na samej karcie takze jest naklejka pal. dodatkowo jak grzebalem w jej biosie to tez pisalo ze jest to pal. wnioskuje wiec ze dziala w systemie pal ale dzieki za podpowiedz |
Musisz zewrzeć jakieś kable, teraz Ci nie powiem jakie, ale mój kumpel miał to samo i o ile pamiętam tak rozwiązał problem, jak uda mi się z nim skontaktowac to napisze co zrobił. Chodzi o to, że inaczej rozkłada się sygnał w s-video i w euro.
|
Cytat:
mam przejsciowke z karty na chinch i kcialem sobie kupic z chinch na euro. wtedy on mowil mi ze sygnal idzie ciutke inaczej. kupilem wiec przejciowke od razu na euro ale chyba jest ona zrobiona jakos nie tak. jakbys znalazl info jakei kable zewrzec bylbym happy. teraz jade na uczelnie wiec pewnie odezwe sie dopiero za pare dni dzieki za info |
Ilość załączników: 1
Witam !
Problem moze lezeć po stronie kabla - jak połaczyłem mojego Gainwarda do TV kablem S-Video - S-Video / to nie pomyłka mam w TV wejscie S-video to komp nawet nie widział TV / jak przezuciłem się na Cinch - Cinch dziła bez porblemu ! Kodek - Philips7108 Aha System musisz mnieś ustawiony na PAL jak ustawisz na NTSC to nic z tego nie wyjdzie bo mają go tylko telewizory które idą na rynek Amerykanski i Japoński !!! Jako ciekawostka w systemie secam / mozna go czasami spotkać w programach zgrywajacych obraz z np kamer obraz bedzie czarno biały !!! Spróbuj jeszcze pokombinowac w zakładce regulacja urządzenia załaczam screen ! |
Witam !
Spróbój sciagnac nowsze stery do kart built by ati link http://mirror.ati.com/support/drivers/powered.html |
co do ...
stery - najnowsze - catalysty. od built by ati i od powered by ati
ustawienia - wszystkie mozliwe (sensowne) moze dzis dorwe dzialajacy schemat. kumplowi sie udalo zrobic ale trafem - napierw puscil z s-video na chinch a pozniej z chnch na euro. pzdrm i thx za odp Nikita_Bennet |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23. |