Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Liteon Ltr-40125W i plytki Diamond (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-ltr-40125w-plytki-diamond-11231/)

Shider 06.10.2002 23:06

Liteon Ltr-40125W i plytki Diamond

witam
czy ktos juz wypalal plytki Esperanza Diamond na tym litku (lub podobnym) ? bo moj ich wogole nie widzi

wlozylem do starszej wypalary (4x LG) i pali a tutaj nic torche pokreci plytka i twierdzi ze nic nie ma w srodku

ArekZ 06.10.2002 23:14

LTR 40125S

Może trochę nie na temat, ale ja mam Liteona LTR 40125S z biosem XSU1 i z kolei u mnie jest problem z płytkami Esperanza Silver-Silver X32. Przy próbie wypalenia z jakąkolwiek prędkością nagrywarka już na starcie "wiesza się". Pomaga dobiero reset kompa. Z wszystkich płyt, które przetestowałem, chyba najlepsze były Platinum x40. Na 50 płyt wszystkie wypalone poprawnie.

Pozdrawiam

Shider 06.10.2002 23:35

u mnie wszystkie esperanzy chodza wysmienicie od silver-blue po black z wyjatkiem tych diamondow ktore faktycznie sa tylko minimalnie jasniejsze od silver-silver

Plemnik 07.10.2002 12:56

Cytat:

Shider napisa***322;(a)
u mnie wszystkie esperanzy chodza wysmienicie od silver-blue po black z wyjatkiem tych diamondow ktore faktycznie sa tylko minimalnie jasniejsze od silver-silver
Powiedzialbym ogolniej ze Liteon nie lubi plytek o 'srebrnym' spodzie - mialem z nimi klopot na Litku 24 (co ciekawe palil ok ale czesto pozniej nie widzial co wypalil ;D ) i teraz na Litku 48;-) tez wystepuje podobny problem. Myslalem ze to tylko kwestia marnych plyt (jedyne srebrne plyty jakie przedtem mialem byly marki Precision) ale ostatnio kupilem wlasnie Diamonda od Esperanzy i o ile dal sie wypalic to nagrywara dosc dlugo sie biedzila nad jego rozpoznaniem a i odczyt nagranel plytki sie nie udal (na dvd LG z kolei ta sama plyta raz jest czytana bez klopotu a innym razem wogole jej naped nie widzi).

Shider 07.10.2002 17:02

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

Powiedzialbym ogolniej ze Liteon nie lubi plytek o 'srebrnym' spodzie - mialem z nimi klopot na Litku 24 (co ciekawe palil ok ale czesto pozniej nie widzial co wypalil ;D ) i teraz na Litku 48;-) tez wystepuje podobny problem. Myslalem ze to tylko kwestia marnych plyt (jedyne srebrne plyty jakie przedtem mialem byly marki Precision) ale ostatnio kupilem wlasnie Diamonda od Esperanzy i o ile dal sie wypalic to nagrywara dosc dlugo sie biedzila nad jego rozpoznaniem a i odczyt nagranel plytki sie nie udal (na dvd LG z kolei ta sama plyta raz jest czytana bez klopotu a innym razem wogole jej naped nie widzi).

ja nagralem jedna taka plytke (audio) na LG 4x i na litku czyta sie bezproblemowo ale pustych wogole nie widzi

TVC 07.10.2002 19:37

ja palilem ale poszly w swiat, chyba siem dobrze wypalily bo nie wrocily:) to one maja srebrny spod??? nawet nie zauwazylem!

tomgoo 07.10.2002 21:41

u mnie na litku40125szson na w.w. płytkach wszystko gra .:)

Shider 08.10.2002 00:12

a czy ktos probowal na modelu 48125W?

Shider 08.10.2002 00:36

dziwna rzecz
nakierowany slowami tomgoo wgralem do siebie najnowszy biosik od S-ki i o dziwo nagrywarka widzi plytki :)
smieszne jest jednak to ze nawet z najnowszym biosem dla modelu 48 plytki sa traktowane jak powietrze

czyzby litera S w nazwie oznaczala to, ze potrafia one wypalac SREBRO? ;)

tomgoo 08.10.2002 07:24

Cytat:

Shider napisa***322;(a)
dziwna rzecz
nakierowany slowami tomgoo wgralem do siebie najnowszy biosik od S-ki i o dziwo nagrywarka widzi plytki :)
smieszne jest jednak to ze nawet z najnowszym biosem dla modelu 48 plytki sa traktowane jak powietrze

czyzby litera S w nazwie oznaczala to, ze potrafia one wypalac SREBRO? ;)

a nie mówiłem:-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.