Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   darmowy progs do wypalania dla firmy, help me (https://forum.cdrinfo.pl/f2/darmowy-progs-wypalania-dla-firmy-help-me-11235/)

Weron 07.10.2002 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

[QUOTE]Flacha1 napisa***322;(a)
Cytat:

To nic nie znaczy, nadal są łamane warunki licencji. Ta firma jest nieświadoma co robi.
A mi wydaje sie, ze nie bo oem to poprostu wersja nero ograniczona jakimis mozliwosciami.Pelna jest full.
A dolaczona do nagrywarki to bundled.
Takie przypuszczenie.

Yahol 07.10.2002 17:00

W ostatnim CHIP-ie jest pelna wersja CDRWin 5 (bodaj komercyjna) bez ograniczenia uzytkownikow!
Jak sadze (a sadze chyba dobrze, bo w firmie tego uzywamy!) instytucje moga tego uzywac rownierz bez ograniczen (ale glowy za to nie dam!)

Flacha1 07.10.2002 16:56

Re: Re: Re: Re: darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

[QUOTE]Pedros napisa***322;(a)
[B]

Dlatego właśnie zadzwoniłem do firmy komputerowej, żeby sprawdzić.
I okazało się, że oni sprzedają Nero nawet bez nagrywarek (stoją sobie płytki rządkiem :) ) z fakturą legal.

To nic nie znaczy, nadal są łamane warunki licencji. Ta firma jest nieświadoma co robi.

Pedros 07.10.2002 14:31

Re: Re: Re: darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

Takie Nero OEM jest przeznaczone tylko do nowego sprzętu i może być kupione razem z nagrywarką (lub innym podzespołem).

Dlatego właśnie zadzwoniłem do firmy komputerowej, żeby sprawdzić.
I okazało się, że oni sprzedają Nero nawet bez nagrywarek (stoją sobie płytki rządkiem :) ) z fakturą legal.

Cytat:

W 90% przypadków jest napisane, że takie darmowe pełne wersje mogą legalnie używać tylko użytkownicy prywatni, a do użytku komercyjnego zwykle trzeba dodatkowo zapłacić. :(

Tu masz niestety rację, pozostaje te 10% :( gdzie wołami jest napisane "Pełna wersja komercyjna" ;)

I tak trzeba zajrzeć do warunków licencji jak się takie coś kupi, coby potem BSA nie powiedziało:P

ZiP 07.10.2002 14:16

Re: Re: darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

Ostatnio widziałem Nero w wersji 5.0.3.1 do nagryw. oem za 25 zet.

Takie Nero OEM jest przeznaczone tylko do nowego sprzętu i może być kupione razem z nagrywarką (lub innym podzespołem).

Cytat:

A nie możesz kupić do firmy jakiejś gazety (miesięcznika) w stylu Chip, Pcworldkom itp - często są starsze wersje progsów w pełnej wersji. Jak masz taką gazetą (zakupioną na rachunek firmy), nośnik - to jesteś legalnym użytkownikiem.
W 90% przypadków jest napisane, że takie darmowe pełne wersje mogą legalnie używać tylko użytkownicy prywatni, a do użytku komercyjnego zwykle trzeba dodatkowo zapłacić.:(

Pedros 07.10.2002 10:44

LeWaP - byłeś szybszy :)

Z ostatniej chwili - zadzwoniłem i zaprzyjaźniona firma może sprzedać legalną wersję 5.5.7.6 Nero za 20 zet. Faktura, itp...

Pedros 07.10.2002 10:39

Re: darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

Cytat:

fiskomp napisa***322;(a)
Witam.

Ludziska pomóżcie, czy są jakieś programy freewar'owe do nagrywania, które można by zainstalować w firmie ? Oprogramowanie musi być legalne i możliwe do zainstalowania w firmie.
Musi mieć obsługę multisesion cdrw, a i jakby interfejsik był w miarę czytelny, to byłbym w 7 niebie.
Czy są takowe ?

Pomóżcie, bo zakupiłem do firmy przechodzoną wypalarkę, bez softu, a legalne "inaczej" oprogramowanie nie wchodzi w grę.

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam,

Ostatnio widziałem Nero w wersji 5.0.3.1 do nagryw. oem za 25 zet.
A nie możesz kupić do firmy jakiejś gazety (miesięcznika) w stylu Chip, Pcworldkom itp - często są starsze wersje progsów w pełnej wersji. Jak masz taką gazetą (zakupioną na rachunek firmy), nośnik - to jesteś legalnym użytkownikiem.

+++LeWaP+++ 07.10.2002 10:34

Jeżeli musi byc legalny to proponuję kupić Nero :) 35-50 zł, a jak zupełnie za darmo to w linuxie mandraku są 2 programy, ale ich intrfejs dla początkujących nie jest :)

fiskomp 07.10.2002 10:09

darmowy progs do wypalania dla firmy, help me

Witam.

Ludziska pomóżcie, czy są jakieś programy freewar'owe do nagrywania, które można by zainstalować w firmie ? Oprogramowanie musi być legalne i możliwe do zainstalowania w firmie.
Musi mieć obsługę multisesion cdrw, a i jakby interfejsik był w miarę czytelny, to byłbym w 7 niebie.
Czy są takowe ?

Pomóżcie, bo zakupiłem do firmy przechodzoną wypalarkę, bez softu, a legalne "inaczej" oprogramowanie nie wchodzi w grę.

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam,

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55.