Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Wypalanka na Yamaha 3200E (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wypalanka-yamaha-3200e-11250/)

brzuszki 07.10.2002 19:57

Wypalanka na Yamaha 3200E

1.W jednym z postów Grzeniu-pozdrawiam-napisał:
Nie używaj CDRom LG 52 do czytania plików Audio.Dlaczego?
2.Więc zrzucam /np.w EAC/ na twardy z Nagrywarki-model powyżej-i zgrywam np.w Feurio? Nero?
3.Chcę zaktualizować bios tej Yamahy.Na stronie Cdrinfo sa dwa:1.0b i 1.0d.
Pytanie-wgrywam od razu drugi,czy po kolei?
4.Nagrywarka nie widzi płyt 800Mb.Nie jest mi to potrzebne,ale jak ma widzieć...Czy jest to kwestia biosu właśnie?
Pozdrawiam wsztskich

grzeniu 07.10.2002 20:27

Re: Wypalanka na Yamaha 3200E

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
1.W jednym z postów Grzeniu-pozdrawiam-napisał:
Nie używaj CDRom LG 52 do czytania plików Audio.Dlaczego?.....
Pozdrawiam wsztskich

Otoz do czytania audio mozesz jak najbardziej, ja mowilem o uzywaniu ich jako czytnikow przy kopiowaniu muzyki. Bywaja z nimi klopoty z kompatybilnoscia w clonie, bo np moj (8522B) nie czyta subkanalow, rowniez obrazy gier (niespecjalnie zabezpieczonych) robione nim nie dzialaja a robione nagrywarka owszem. Poza tym predkosci zrzutu plyt sa dziadowskie, moj wyrabia sie w locie do 12x - to co podaje LG ze jest 52x to chyba tylko predkosc krecenia plyty hehe. Kopiujac muzyke i tak lepiej to robic z obrazem a skoro tak to rob to nagrywarka, zobaczysz ze czasowo i tak bedzie to szybciej i w jakosci tez zauwazysz roznice. A cd-roma LG zostaw sobie do odtwarzania. :)

brzuszki 08.10.2002 00:05

W części postu mam jasność-dzięki.
Czym i jak Ty nagrywasz?
Pozdr.Brzuszek

grzeniu 08.10.2002 00:35

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
W części postu mam jasność-dzięki.
Czym i jak Ty nagrywasz?
Pozdr.Brzuszek

Teac 524E, wiekszosc nagrywam muzyki - sprzet robi to calkowicie bezstresowo. Soft: nero, EAC, clone....zrzuty, jesli plyty w b.dobrym stanie to w nero (bo szybszy) jesli w gorszym to w EAC. Czasem jeszcze korzystam ze starego combo ricoha, bo szybciej leci przez badsectory niz teac. 8)
PS Ad4. Jak to nagrywarka nie widzi plyt 800? Chyba czytales o overburningu i ze w progsach do wypalania zawsze widac tylko 703MB?

brzuszki 08.10.2002 00:41

a co sądzisz o Feurio.Na razie mam problem z serialem,gdzieś miałem,chyba od BGN.Przysłal mi też Tamgoo-dzięki,ale nie chodzi.
Chcę go popróbować,bo przegrywam prawie wyłącznie audio.
Mam pytanie-skomprasowane audio przegrywam jako dane,czy audio?
Pozdr;p :o

grzeniu 08.10.2002 00:53

Feurio sie nie bawilem bo calkowicie wystarcza mi nero, ale tu na forum feurio ma bardzo dobra opinie wiec chyba warto wyprobowac. Skompresowane audio nagrywasz jako dane (jesli na plycie nadal chcesz miec skompresowane, np mp3).

/||\aster 08.10.2002 02:48

Sprawdz priva nie wiem czy ten serial dziala ale sproboj.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36.