Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Dlaczego w moin litku swieci na czerwono? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dlaczego-moin-litku-swieci-czerwono-11279/)

Plemnik 11.10.2002 00:10

Uprzedz w serwisie ze problem wystepuje losowo i tyle. Obys trafil na uczciwy serwis - czasami sa i takie :-D

tomgoo 10.10.2002 14:34

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

To niedobrze jak wystepuje losowo bo takie cos trudno bedzie reklamowac.

tak szczególnie jak u ciebie nie bedzie chodzic po czym zaniesiesz do nich oni podłączą i bedzie chodzic . Wtedy ci powiedzą !!!!! Co pan balona z nas robisz!!!!!!!!!!!!(( ;)

Taz40 09.10.2002 16:24

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Masz absolutna racje Weron wlasnie to mnie nie pokoii. Dostalem tez cynk od SoBal'a zeby sprawdzic zasilacz, z tym ze zasilacz mam nowy od kilku dni i problem ten tez byl na starym zasilaczu wiec ta mozliwosc raczej wykluczam.

Weron 09.10.2002 16:15

Cytat:

Taz40 napisa***322;(a)
Wszystko ladnie pieknie tylko w/w niedogodnosc wystepuje losowo i nie zawsze zapala sie "czerwonka". Mam ja od roku i wszystko bylo ok, dopiero od miesiaca to sie dzieje.

Monter 09.10.2002 01:15

Ta czerwona dioda przypomina Ci: "strzeż się, minął okres gwarancji" ;p
A tak na serio to nie wiem, chyba coś się chrzani z napędem...

Taz40 08.10.2002 23:12

Wszystko ladnie pieknie tylko w/w niedogodnosc wystepuje losowo i nie zawsze zapala sie "czerwonka". Mam ja od roku i wszystko bylo ok, dopiero od miesiaca to sie dzieje.

grzeniu 08.10.2002 23:08

Jednak ja bym przed serwisem jeszcze wrzucil ja do innego kompa, ot tak dla pewnosci. :)

Weron 08.10.2002 22:07

U mnie taki motyw nie wystapil.
Byc moze sprzet ci nawala a skoro na gwarancji to nie bedzie problemu.
Tylko musisz przejsc sie do serwisu.

cebit 08.10.2002 21:10

ja mam ten sam model litka i wszytko dziala poprawnie!!!

Coś ci się musialo skopac!!!

Plemnik 08.10.2002 18:33

Hmmm to chyba cos nawalilo bo jeszcze nie spotkalem sie z takimi objawami w zadnym litku z ktorym mialem kontakt

Taz40 08.10.2002 17:31

Dlaczego w moin litku swieci na czerwono?

Od pewnego czsu zaobserwowalem ze przy odpalaniu kompa po dluzszym przestoju dioda w moim Liteon'ie LTR-32123S zapala sie na czerwono i tak caly czas swieci. Pomaga tylko reset lub wylaczenie i wlaczenie kompa. Po wlozeniu cd w tym momencie gdy dioda pali sie na czerwono zapala sie na krotkie chwile pomaranczowa (BurnProof) oraz w momencie "czytania" danych. Biosy (a jest ich bodajrze 4) wszystkie wyprobowalem i efekt z kazdym jest ten sam.

I tu moje pytanie : czy da sie cos z tym zrobic? czy ktos spotkal sie z tym dziwactwem?

Dodam ze "kosiarke" mam jeszcze na gwarancji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49.