Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-liteon-ltr-40125s-incd-11282/)

Krzysztof Cz 08.10.2002 19:51

Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Witajcie Forumowicze.
Jestem swieżo upieczonym posiadaczem tej nagrywarki Z wiązku z tym mam do Was dwa pytania ,na które może będziecie znali odpowiedź.Wraz z nagrywarką kupiłem też pare nosników mn. firmy Dysan ,czy Platinum
Deklarowana przez producętów prędkośc zapisu na opakowaniach tych płyt wynosiła od 1x -24x.W testach czasopisma "KomputerSwiat"wolnie
jsze napędy nagrywały w parę minut .U mnie zaś ,trwa to powyżej 10,bez względu czy robię kopie czy też przegrywam dane z dysku twardego.Porty IDE mam raczej skonfigurowane optymalnie.Włączone mam też w obu napędach DMA.A może tak to ma wyglądać ,doprawdy nie wiem.
Drugie pytanie dotyczy programu InCD dołączonego do nagrywarki.Format płyty CD-RW trwa niesłychanie długo.To znaczy proces formatowania widoczny na monitorze trwa krotko,ale po poinformowaniu o zakończonej pracy sukcesem, komputer pozostaje bezczynny przez dłuzszy czas.a minę ma taką jak by się zawiesił.po zresetowaniu kompa i sprawdzeniu dyskietki jest info o sformatowaniu w Mount Rainer ale pokazuje że posiada tylko 505 MB.pojemności.To troche jak by przymało .
Jak Możecie to proszę o pomoc lup poradę.
Z pozdrowieniami Krzysztof.

tomgoo 08.10.2002 19:59

Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

Krzysztof Cz napisa***322;(a)
Witajcie Forumowicze.
Jestem swieżo upieczonym posiadaczem tej nagrywarki Z wiązku z tym mam do Was dwa pytania ,na które może będziecie znali odpowiedź.Wraz z nagrywarką kupiłem też pare nosników mn. firmy Dysan ,czy Platinum
Deklarowana przez producętów prędkośc zapisu na opakowaniach tych płyt wynosiła od 1x -24x.W testach czasopisma "KomputerSwiat"wolnie
jsze napędy nagrywały w parę minut .U mnie zaś ,trwa to powyżej 10,bez względu czy robię kopie czy też przegrywam dane z dysku twardego.Porty IDE mam raczej skonfigurowane optymalnie.Włączone mam też w obu napędach DMA.A może tak to ma wyglądać ,doprawdy nie wiem.
Drugie pytanie dotyczy programu InCD dołączonego do nagrywarki.Format płyty CD-RW trwa niesłychanie długo.To znaczy proces formatowania widoczny na monitorze trwa krotko,ale po poinformowaniu o zakończonej pracy sukcesem, komputer pozostaje bezczynny przez dłuzszy czas.a minę ma taką jak by się zawiesił.po zresetowaniu kompa i sprawdzeniu dyskietki jest info o sformatowaniu w Mount Rainer ale pokazuje że posiada tylko 505 MB.pojemności.To troche jak by przymało .
Jak Możecie to proszę o pomoc lup poradę.
Z pozdrowieniami Krzysztof.

powiem tak jak masz włączone dma
to teraz zainstaluj aspi4.7 albo lepiej 4.6 jak znajdziesz
oraz via4in1 jeśli twoja gł. jest oparta chipsecie via.
To powinno załatwic sprawę
A co tych 505mb pojemności . Powiem szczeże nie korzystam incd . ale format chyba zabiera te 200mb z płyty ale tego nie jestem pewien.

Krzysztof Cz 08.10.2002 20:09

Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

powiem tak jak masz włączone dma
to teraz zainstaluj aspi4.7 albo lepiej 4.6 jak znajdziesz
oraz via4in1 jeśli twoja gł. jest oparta chipsecie via.
To powinno załatwic sprawę
A co tych 505mb pojemności . Powiem szczeże nie korzystam incd . ale format chyba zabiera te 200mb z płyty ale tego nie jestem pewien.

Dzięki Quote .
Posiadam Płytę ABIT BE6 ---440 BX

tomgoo 08.10.2002 21:20

Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

Krzysztof Cz napisa***322;(a)

Dzięki Quote .
Posiadam Płytę ABIT BE6 ---440 BX

hehh mój nick to nie quote tyklko tomgoo:-D
Czyli nie instaluj via bo jest naintelu;)

Krzysztof Cz 08.10.2002 22:25

Re: Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

hehh mój nick to nie quote tyklko tomgoo:-D
Czyli nie instaluj via bo jest naintelu;)

Przepraszam Ciebie Tomgoo najmocniej za omyłkową zmiane nicka.

NiEpOkOrNy 08.10.2002 22:44

Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

niestety cos za cos ,traci sie na pojemnosci przy MR
a co do czasu wypalania masz moze w nero wloczone cos jak"okreslenie max predkosci zapisu " moze sam nero nie chce wypalac szybciej ?
a jak masz podpiete napedy ?

Krzysztof Cz 08.10.2002 23:03

Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD

Cytat:

NiEpOkOrNy napisa***322;(a)

niestety cos za cos ,traci sie na pojemnosci przy MR
a co do czasu wypalania masz moze w nero wloczone cos jak"okreslenie max predkosci zapisu " moze sam nero nie chce wypalac szybciej ?
a jak masz podpiete napedy ?

Primary -->Master ---->Nagrywarka
Secondary--->Master---->CD/DVD
Ide UDMA 66
Primary Master----->dysk twardy pracujacy w standarcie Ultra UDMA 66

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04.