Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   W jaki sposób ukryć napęd CD? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-sposob-ukryc-naped-cd-11309/)

Przemo1980 09.10.2002 19:21

W jaki sposób ukryć napęd CD?

Chodzi o to żeby nikt po za mną nie mógł korzystać (w tym przypadku z nagrywarki). Znacie jakieś programy którymi można uaktywnić funkcje brak dostępu do dysków (napędów) lokalnych? (sprawić ażeby były niewidoczne, do momentu podania jakiegoś hasła). Wiem że można to zrobić w rejestrze, ale interesują mnie jak najprostsze środki (szybko ukrywać i równie szybko udostepniać).

Przemo1980 09.10.2002 19:23

Prawie zapomniałem, to wszystko pod Windows 98.

murt 09.10.2002 22:07

Nie jestem na 100% pewny ale chyba programem AppsTraka

/||\aster 09.10.2002 23:32

Ilość załączników: 1
Mam cos dla ciebie, program file protector. Ja go uzywam do zabezpieczenia folderow w WinMe. Robie to tak instaluje go do c\windows robie skrot do uruchomienia(w tym programie nie w windowsie) i masz tam opcje co chcesz zrobic zreszta chyba sie polapiesz. Aby uzwyac tych plikow/dysku musisz zdeaktywowac ten program a do deaktywacji musisz znac haslo ktore ustawiasz. Mi sie ten program podoba. Tylko nie zabezpiecz folderu gdzie masz ten program bo bedziesz musial go w innym miescu zainstalowac zeby uruchmoic pliki.

mati1700 09.10.2002 23:35

Schować do kieszeni ;)

Przemo1980 10.10.2002 00:52

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Mam cos dla ciebie, program file protector. Ja go uzywam do zabezpieczenia folderow w WinMe. Robie to tak instaluje go do c\windows robie skrot do uruchomienia(w tym programie nie w windowsie) i masz tam opcje co chcesz zrobic zreszta chyba sie polapiesz. Aby uzwyac tych plikow/dysku musisz zdeaktywowac ten program a do deaktywacji musisz znac haslo ktore ustawiasz. Mi sie ten program podoba. Tylko nie zabezpiecz folderu gdzie masz ten program bo bedziesz musial go w innym miescu zainstalowac zeby uruchmoic pliki.
Ściągnałem, lecz coś jest nie tak z archiwum, prawdopodobnie uszkodzone gdyż nie mogę rozpakować. :( Mógłbyś sprawdzić czy u Ciebie jest ok, a może ktos posiada ten program?
Szukałem na Kazaa, lecz tego nie znalazłem.

Przemo1980 10.10.2002 00:54

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Nie jestem na 100% pewny ale chyba programem AppsTraka
Tego również nie moge nigdzie spotkać. :(

Majonez 10.10.2002 01:18

Cytat:

Przemo1980 napisa***322;(a)

Ściągnałem, lecz coś jest nie tak z archiwum, prawdopodobnie uszkodzone gdyż nie mogę rozpakować. :( Mógłbyś sprawdzić czy u Ciebie jest ok, a może ktos posiada ten program?
Szukałem na Kazaa, lecz tego nie znalazłem.

musisz uzyc winrara ver 3.0

TOMMYx 10.10.2002 01:23

Cytat:

majonez napisa***322;(a)

musisz uzyc winrara ver 3.0

Dokładnie! Pod WinCmd tego nie rozpakujesz.

Przemo1980 10.10.2002 01:48

Rzeczywiście mam juz ver 3.0 i wszystko jest ok. Dzięki
A jutro sobie sprawdze ten programik.

/||\aster 10.10.2002 01:54

Cytat:

Przemo1980 napisa***322;(a)
Rzeczywiście mam juz ver 3.0 i wszystko jest ok. Dzięki
A jutro sobie sprawdze ten programik.

Do uslug.
A tak na marginesie to ja zawsze i tylko uzywam winrara.
I jeszcze off-topic: Moze mnie ktos uswiadomic dlaczego wszystkie pliki w sieci sa spakowane zipem (duza wiekszosc), przeciez Winrar jest lepszy(to jest moje zdanie), wygodniejszy i lepiej kompresuje archiwum, bo zawsze sie nad tym zastanawialem.

TOMMYx 10.10.2002 02:08

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

Do uslug.
A tak na marginesie to ja zawsze i tylko uzywam winrara.
I jeszcze off-topic: Moze mnie ktos uswiadomic dlaczego wszystkie pliki w sieci sa spakowane zipem (duza wiekszosc), przeciez Winrar jest lepszy(to jest moje zdanie), wygodniejszy i lepiej kompresuje archiwum, bo zawsze sie nad tym zastanawialem.

Może dlatego, że w większości programów typu WindowsCommander format .zip jest obsługiwany bez dodatkowego softu, a .rar juz nie, może dlatego, że ktoś dobrze posmarował temu i tamtemu, w końcu nawet WinXp już obsługuje zip'y.

A dlaczego większośc społeczeństwa pracuje na MS Windows ? :)
przecież podobno jest tyle równie dobrych < to taka przenośnia ;) >, jak nie lepszych systemów.

Osobiście też wolę .rar :)

Majonez 10.10.2002 03:31

Master w moim wypadku to jest tak dalece posuniete ze nawet zipy otwieram rarem :)

a co do smarowania to chyba TOMMYx masz racje ;)

Zetoxa 10.10.2002 06:14

od wersji 5.10 Windows Commander obsługuje WinRar'a 3.0

/||\aster 10.10.2002 15:11

Ja kazde archiwum otwieram rarem bo jest najlepszy.
RAR RULEZ

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22.