![]() |
Dlaczego film mi przyhacza
Mam pytanie jak w temacie niektore filmy ladnie pieknie pelen ekran quality na full w divx 5.0.1 a niektore obojetnie jakie quality to mi przhaczaja nawet w malym oknie dlaczego?????Jest jakis patch
|
Re: Dlaczego film mi przyhacza
Cytat:
|
a jezeli nie pomaga
|
Ale moment, jak odwarzasz te filmy, z dysku, z CD-ROMa, z sieci?
Jaki masz komputer? To sa wazne szczegoly, zainstalowane sterowniki to nie wszystko, sa jeszcze sprzetowe powody takiej pracy divixow |
odpalam i z tego i z tego myslalem ze problem to cdrom skopiowalem na dysk.
Komp P3 550 MHz 128+96 MB RAM = 224\ GeForce 2 MX 400 64mb CD`ki CDRW HP 9150i i LG CRD-8521b Plytka A-Open Dysk mi chodzi pod udma 33 a powinien pod 66 i niewiem dlaczego ale mam go samunga (wiem, wiem) Dzieje sie tak tylko z kilkoma filmami. A niektore nawet w pelnym oknie moge ogladac Moze teraz cos Wam to powie |
ja mailem podobny problem.
Winą tego byly najnowsze kodeki czyli DIVX 5.0 i nowsze ale problem polegal na tym ze obraz szedl kilka lub nawet kilkanascie sekund wczesniej lub póxniej (juz nie mapietam). Po zainstalowaniu starszych czyli 4. costam problem zniknał!!! |
no wlasnie czyli wpierw miales glos a pozniej obraz bo u mnie jest to samo
|
NIe mozna miec tylko kodeków 5.0 muszą byc 3.11.przy instalacji piątki nie gódz sie gdy pyta czy zastapic.
|
mialem zainstlowane poprzednie kodeki ale to samo sie dzialo
Doiero odinstalowanie DivX-a 5.0 pomoglo i dziala jak trzba. Mój brat ma nowszy komp z szybszym prockiem, Geforcem 2 i wszytko dziala !! Do Divx-a 5.0 trzeba miec chyba szybszy prock i karte graficzną. Takie jest moje zdanie albo do wersji 5.0 zostalo cos dodane co wprowadza jakies "kolizje" i nie dziala dobrze |
Cytat:
Narazie nie ma kart graficznych, ktore wspomagaja odtwarzanie divix(no moze jedna by sie znalazla-cos tam slyszalem) Kiedys ogladalem na karcie 4mb i nie bylo zadnych problemow. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |