![]() |
overburning rules????
nizbyt... troche plytek wypalam ale nad tyn czyms dopiero pracuje troche poczytalem troche popalilem i bez skutku( znaczy sie bjest bo sterta rozwalonych plytek lezy).wlaczam w nero mode 2 ,cdr 700 mam ipokazuje ze moze przez over... jakies tam 840 czy jakos tak. odpalam i na koncu przy 99 % pisze ze plytka w dupu. nu ta ja go tez w dupu, ale szkoda kasiory na nowe testowe plytki.
aaa wiec prosba do wszystkich ostrych dekli co potrafio wypalac... metody sprawdzone, jakie plytki?(ja rozne esperanza black platinium), uzywam nero moze lepszy jakis inny ja na liteku 401248s. jhhhhhhhhhhheeeeelllllp. a jak nie to se bede wypalal dalej jak ciolek 703 mb aaa jeszcze jedno nie widzi mi 800-ek, a podobno obsluguje( nero 5572 ale moge zmienic jak lepiej. |
Nie widzi 800 bo widzi 700 i tak ma byc, to juz bylo przerabiane! Wszystko powyzej 700 to jest overburning!
Na Esperach Black nagrywalem bezpiecznie 712 do 720 mb! Na Platinium - 709 -712 mb! Na Lead data 720 mb! Ustawienia Nero do nadpalania tez byly walkowane! poszukaj na forum! Overburning! Ustawienia! Sa nawet obrazki! |
|
Cytat:
|
Cytat:
ale nadal topic czy mozna na 700 w mode 2 nagrac 843 mb??? dochodzi do 99% |
Cytat:
Wydaje mi sie to lekka przesada! Teoretycznie pewnie mozna - w praktyce chyba nie! PS: sa przeciez plytki 870MB? Nagralem na takiej plytce 868 MB. Mozna ja przeczytac bez problemu, chociaz wyskoczyl blad w kontroli kompilacji! |
Cytat:
|
Cytat:
a ty nagrywal juz 800 na 700 kach?? |
Zgodnie z tabelka wejdzie ok 803MB...i tyle, nie wiem co ci nero pokazuje ale jesli masz wiecej to musisz uzyc wiekszej plytki.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38. |