![]() |
Co kupic?
Poniewaz jestem tu po raz pierwszy to witam Wszystkich serdecznie :)
Zamierzam kupic nagrywarke i skierowano mnie na Wasze forum aby tutaj uzyskac porade dotyczaca sprzetu. Poradzcie jaki sprzet kupic (w miare mozliwosci prosze o podanie konkretnego modelu). Nagrywarka nie musi byc demonem szybkosci, ale powinna radzic sobie z wiekszoscia stosowanych obecnie zabezpieczen oraz dobrze radzic sobie z podniszczonymi nosnikami. Mam dosc archaiczny sprzet a mianowicie AMD K6 500Mhz na plycie Fic-a (modelu niestety nie pamietam) - jak jest stary mozecie sie domyslec ;) Pozdrawiam Darek |
Witam.
Moim zdaniem sprzęt masz średni do nagrywania... ale nie bierz tego do siebie :) Co do nagrywarki to wydaje mi się, że powinieneś wybierac z 3 firm: LiteOn Plextor Teac Wszystko zalezy od ilości kasy jaką chcesz przeznaczyć na ten sprzęt. Zaraz pewnie tu wpdanie kilku i zasypie Cię modelami, cenami, radami, itp. Ja tylko zadałem podstawowe pytanie... Pzodrawiam |
no i ja wpadam
najlepszą żecza jaką tu zrobie jest podanie ci linka oto on:http://www.cdrinfo.pl/testy.php3 |
Zauważyłem, że ostatnio nikt już nie poleca LG, nawet Taz40 :)
Za to wszycsy (prawie) polecają LiteOn'a. A na CDR Forum można spotkać masę postów typu "problem z liteon 40x12x48 ", "Problem z LITEON 40125S", "problem w Lite-on z SmartBurn Media Check - pomóżcie", "Problem z 4 miesięcznym Liteonem 40125W", etc... I wcale się nie czepiam ;) :) A w odpowiedziach na takie posty często spotykane komentarze to "(...) wgraj nowy bios, użyj innych płytek, wywal ten złom ;) (...) Oczywiście nie mam nic przeciwko wypalarkom LiteOn, a tym bardziej ich użytkownikom. :) Osobiście posiadam LG 32x10x40 (nie kręconą) i szczerze nigdy nie miałem problemu z żadną płytką, żadnego upgrade'u biosu czy innych takich niespodzianek :) I juz nie wspomnę, kto mi polecał tą firmę i model nagrywarki :) PS" Taz40 - pozdrawiam :) ;) " |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie sadzicie, ze to jest juz nudne i monotonne!
Przewaga LiteOn nad mikserem Zelmer? albo pralki Frania nad telewizorem Wisla? Zawsze nagrywarka ktora sie kupi jest najlepsza, schody zaczynaja sie w momencie jej uruchomienia! Bo... ...nie ma prysznica! ...nie dodali breloczka ze znakiem firmowym! ..itd! I tak LG jest naj....3x:-D |
dobra link dodany:)
@Yahol - podałem link do testów na cdrinfo ponieważ uważam iż nie ma sensu kłucić się z innym użytkownikiem forum że ta nagrywara jest naj.....lub że nie jest naj. |
Sprzet wcale nie jest za slaby. Przy swoim tez mialem watpliwosci ale okazalo sie ze forumowicze na o wiele slabszych nagrywali. Mam AMD K6-2 350 i 128 RAM. Miesiac temu kupilem nagrywarke Teac 24x. Szybsza mi nie potrzebna, fakt ze safe disc 2.51 nie zmeczy ale na tym mi nie zalezy. Ma male wymagania co do procka a plytki mi nagrywa w ok 4 min.
Do tego od razu juz byl z najnowszym biosem do tej nagrywarki (obslugujacym Mount Rainiera). Jak dotad spisuje sie swietnie a wybralem ja czytajac wlasnie testy cdr.info Pozdrawiam Onmagarol |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |