![]() |
Ale pamiętajcie że nawet mtkflash nie będzie w stanie pomóc, jeżeli skorzystacie z programu WSES i opcji "Erase Flash".
|
Padnięty BIOS
UDAŁO SIĘ !
Po wystartowaniu systemu w DOS'ie podpiąłęm taśmę i zasilanie, i uruchomiłem MTKFLASHA. Dzięki wszystkim za porady. :) :) :) |
aha
czyli mtkflash flashuje tak czy siak ;] OK.
|
Odnosnie liteona i mktflash spod dosa
Mktflash nie potrzebuje aby bios plyty glownej rozpoznal naped. Mialem podobna sytuacje i sprobowalem mktflash - nagrywara chodzi do dzis.
|
SoBaL
nie pamietam teraz i nie chce mi sie sprawdzac wiec jak by co to mnie popraw :) ale czy mtkflash nie sprawdza poprawnosci biosa w nagrywarce? jak go nie ma (jest skopany) to raczej nie powinien go sflashowac, chyba ze ma opcje override/progressive albo cos takiego :) chce tylko rozwiac watpliwosci.
|
heh, dziecinna wręcz igraszka. program : mtkflash
i bios do liteona w wersji .bin to że napęd nie jest widziany przez system jest bez znaczenia |
Re: Padnięty BIOS
Cytat:
pożyczasz od kumpla taką samą nagrywarę odpinasz swoją i podpinasz jego program wykrywa napęd i przed samym flashem wypinasz kumpla nagryware i wpinasz swoją. powinno się udać ;) |
moze da rade wgranie biosa z dosa przez porgramik flashujacy (cos jak zmiana bionsa w LiteOnach aby robic z nich lepsze modele - opis jest gdzies na www.cdrinfo.pl :))
Pozdr |
Padnięty BIOS
Podczas wgrywania nowego biosu (bin) do Liteona przerwało mi flashowanie.
Po restarcie BIOS płyty głównej nie wykrywa urządzeń EIDE,(zawiesza uruchomienie BIOSu) musiałem odłączyć taśmę. Jak reanimować BIOS nagrywarki ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:15. |