![]() |
Ja robię to tak.Zgrywam film z DVD na dysk HDD na zasadzie kopiuj wklej.Następnie otwieram flaska tam plik video ifo.Potem ustawiam czy mają być napisy potem zaflaskuj.Ustawiam w kodeku 4.12 parametry kompresji(bitrat).Nie przetwarzam dzwięku bo się rozjedzie , zostawiam go bez zmian.Włączam kompresuj.Plik wyjściowy nie może być większy niż 2 GB.Czyli wychodzi ok.3-4 Vobów naraz.Chyba że film ma być na jednej płycie np.długości 80 minut, to wychodzi większa kompresja i wejdzie więcej vobów(np.wszystkie).To co wyjdzie po ok 5-6 godzinach daję do virtualdubba i kompresuję dźwięk.Po ok pół godzinie film gotowy do nagrania na płytę.I wszystko.
|
Cytat:
U mnie na 650 tak cos kolo 10 godzin. U mnie strona dziala. A filmy najlepiej rob w 5 |
a wogule ile może trwać przeżucenie filmu do innego formatu itp.
|
dzieki sprubuję nie mogę ściągnąć DivX MPEG-4 Low Motion z strony cdr astrona divix .pl dzisiaj ni e działa
|
Zajrzyj na www.divx.pl
Tam w dziale artykulow znajdziesz artykul o przerabianiu na divx za pomoca gordianknota. Przeczytaj sciagnij sobie gordianknota i wszystkie niezbedne dodatki. I zrobisz sobie za pomoca niego niezlego divixa. Nie bedzie zadnych provblemow jak dostosujesz sie dokladnie do instrukcji. |
dvd decktryper zgrałem na dysk zrobił sie katalog a wogule to film h poter sory za byki ale z nerwów jem i pisze jedna renka sa wiec te ppliki i na media player odtwarza ale chciałem nagrAć na płytę w jakimś formacie zależy mi na jakości a nie na ilości płyt mogą być nawey 3 sciągałem rózne kodeki i takie tam ale dalej to w****iam się i nic dzięki za super reflex przed chwilą zaczołem przeglądać jakąś instrukcję ale to będzie chyba taka sama kich a że pisze jedno a mi na kompie drugie
|
To chiciaz bys porzadnie napisal jak sie do tego zabierasz.
Znaczy mam rozumiec, ze eksplorerem zgrywasz na dysk, tak? Potrzebujesz specjalny program umozliwiacy zgranie tego voba DVD Decrypter lub Smart Ripper badz..... |
BOŻE POMOCY JAK z HHD plik VOB na DIVIX
proszę o pomoc już dwa dni próbuję ściągam i nic musi mi ktoś napisać jak zciągnięty na dysk film w formacie vob przegrać na płytę zależy mi na jakości i proszę nie odsyłajcie mnie na jakieś strony mam win XP proszę o odpowiedz chriskaluza2wp.pl lub na forum:'(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:25. |