![]() |
Re: Re: The Bat vs. Outlook Express
Cytat:
Dzięki Victorku. |
Re: The Bat vs. Outlook Express
Cytat:
Tam jest wszystko. Dodam tylko, że sam go używam i jestem naprawdę zadowolony. Mały, szybki, opcje pokrywają się w większości z opcjami OE. Polska wersja językowa. Świetny mechanizm filtracji poczty. Szablony. Własna książka adresowa (wirusy wykorzystujące OE i/lub książkę adresową Windows nie dzialają). Obsługuje wtyczki popularnych programów antywirusowych. Mechanizm sprawdzania pisowni. Odbiera i wysyła jednocześnie pocztę z kilku kont. MOżliwość importu poczty i kontaktów z OE. Wypróbuj. Moim zdaniem warto. |
Cytat:
|
Cytat:
Nigdy nie podaję stronki, nie sprawdzając jej wcześniej. |
@Sobal Thanks
@Tommyx Niepotrzeba mi linka do strony gdzie znajde baner o trśći sex ? click;) |
The Bat vs. Outlook Express
Cytat:
Co ma Bat czego nie ma OE ? (oprócz tych backup'ow) |
Ja z kolei uzywam mozilli i jej klienta pocztowego z kilkoma kontami aktywnymi jednocześnie.
|
a ja podejde do problemu z innej strony
zamiast outlooka polecam ci the bata jest po prostu nie do pobicia i ma wbudowana funkcje backupu zarowno ksiazki jak i maili |
Cytat:
nie tylko ty miałem go 4 dni - wole stare wysłużone 98se ;)))) |
Cytat:
http://home.wanadoo.nl/tillema/ |
Oczywiście zgadzam się z moimi przedmówcami, sam korzystałem z tych metod, ale na dłuższą metę są męczące - muszę robić reinstall systemu po każdym teście sprzętu - dla pewności, co utrudniało mi życie. Poszukałem po sieci i znalazłem wyśmienity program, który sam może nagrywac na płytki back'upy e-maili czy książkę adresową, albo do jednego pliku na hdd, zależy od wyboru. Jest po porstu świetny, nazywa się Outlook Express Backup 5.0.1122. Można go ściągnąć z tego miejsca: http://www.genie-soft.com/default.html
|
Ilość załączników: 1
książka adresów to jeden plik z rozszerzeniem *.wab, możesz go sobie skopiować, a po formacie zaimportować jak napisał grzeniu. Wiadomości to pliki z rozszerzeniem *.dbx, możesz cały folder wiadomości przenieść w jedno miejsce (jak na rysunku) np. na inną partycję i po formacie też zaimportować (menu Plik/Importuj/wiadomości). Ustawienia kont czyli nazwy i hasła jeśli masz więcej niż jedno konto ma rozszerzenie *.iaf i możesz je wyeksportować a po formacie zaimportować (menu Narzędzia/ Konta/ przycisk eksportuj a po formacie importuj.
|
dzięki serdeczne
|
Ksiazke zdresowa mozesz sobie wyeksportowac do pliku (ksiazka adresowa->plik->eksportuj->kontakty).
|
te pliki z wiadomościami mają rozszerzenia dbx. w kompie takich za dużo nie masz...
kontakty to rozszerzenie wab. tych też nie masz za dużo. to, co nie tyczyło winxp nie jest w nawiasie. coprawda niektóre katalogi mogą się różnić, ale ogólny sens jest zachowany. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:55. |