![]() |
Co kupic (ponownie)
Witam :)
Zgodnie z Wasza rada oddalem sie lekturze materialow na cdrinfo. Moje zainteresowanie wzbudzily 2 modele: LG GCE 8400B (40/12/40) i LiteOn-24102B (24/10/40). Na korzysc pierwszego przemawia "nowszosc" (chociaz niepokoi mnie wczesniejszy post), na drugiego cena (ok. 50 zl mniej niz za LG). Nie mialem wczesniej stycznosci z nagrywaniem i w zwiazku z tym nie mam ogolnej wiedzy i "wyczucia" opartego na doswiadczeniu :( Ponadto moglem przegapic cos w testach lub uznac za malo wazne :( Dlatego prosze Was o wypowiedzenie sie na temat powyzszych modeli :) Pozdrawiam Darek |
ciekawa informacja o Liteonie 24x jest fakt ze jego moze byc juz ciezko kupic... najwolniejszy model jaki widzialem w niedziele na warszawskiej gieldzie to 32xS
i dlatego tez proponowalbym rozejzec sie za 32x i potem ew. przerobic ja na 40x zreszta LG jesli juz to 32x a potem przerobka na 40x... (to sa te same modele) po szczezgoly zapraszam do dalszej lektury artykulow na stronie cdrinfo |
Gdybym ja gdzies trafil dzis jeszcze liteona 24x to powaznie zastanawialbym sie czy on aby na pewno jest nowy a nie przez kogos podlozony w sklepie do sprzedazy. :)
|
Dokładnie :)
|
24x litka jeszcze leżą na półkach w hurtowniach. Często można je dostać w promocji, gdyż jak wiadomo nie opłaca się je trzymać w magazynie.:cool: ;p
|
Albo w supermarketowcyh zestawach zazwyczaj pozbywaja sie zlomu z zakurzonych pulek.
|
Re: Co kupic (ponownie)
Cytat:
a o lg zapomnij!;) |
LiteOn-a 24 znalazlem zeby daleko nie szukac na www.komputronik.pl Faktem jest, ze za niewiele wieksze pieniadze mozna kupic 32 lub 40 speedowego. Zatem pytanie ostateczne LiteOn czy LG? [tylko w miare konstruktywnie poprosze;)].
Zastanawia mnie jeszcze jedno - czy po pojawieniu sie nowej wersji np. safedisc-u obecne nagrywarki poradza sobie z nim (po uprzednim upgr. biosu)? Jezeli tak, to moge faktycznie nie brac pod uwage super nowych nagrywarek i pozostac przy wyborz w/w LG lub LiteOn-a. Pozdrawiam Darek |
Lite-On LTR-40125S (albo W) bardzo dobrze radzi sobie z zabezpieczeniami. Jestem szczesliwym posiadaczem tej nagrywarki i nic jej nie moge zarzucic.
|
Cytat:
Masz tu link: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...2&highlight=lg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:06. |