![]() |
LG, Memorex czy Platinum?
Mam do wyboru szybkie kupienie dzisiaj opakowania (50 szt.) CDR 700 MB: LG, Memorexów lub Platinum - w identycznej cenie... W jakiej kolejności powinienem się decydować? Sorry że nie sprawdzam czy temat już był ale przed chwilą się dowiedziałem i muszę się pośpieszyć z wyborem (ilośc ograniczona)... Pozdrawiam
|
.. ja wybrałbym Platinum :)
sprawdzone .. a na Lg nie nagrywałem |
A ja bym bral LG - Platinum nie jest pewne jesli przed zakupem nie mozesz sprawdzic producenta plyty (robi je kilku producentow) - trafisz na Riteka bedziesz mial ekstra plyty za male pieniadze ale jak trafisz na gorszego producenta...
LG przynajmniej te sprzedawane w szpindlach po 10szt (LG 24X [bez napisu Road to Korea na plycie]) to identyczne plyty jak Verbatim Datalife (zwykly) wiec chyba nie sa badziewne i nie ma ryzyka. |
moim zdaniem Platinium
|
To zależy jeszcze na jakim sprzęcie nagrywasz ?
Bo niektóre nagrywary nilubią pewnych płyt itd. i jeszcze zależy od prędkości z jaką nagrywasz !!! |
Ja bym bral Memorex, 5 lat temu na nich nagrywalem, byly wtedy jeszcze samsungi takie zolte wtedy z niebieskimi napisami, ogolnie byly dobre, mialem zlote i niebieskie obydwie sprawialy sie jak najlepiej, polecam bo platinum zalezy na jaka partie trafisz jakiego producenta, a lg, no od lg to powiem ze powinny byc napewno lepsze.
|
dzięki za dotychczasowe odpowiedzi
okazało się że do 17.50 mam czas, a potem muszę podjąc decyzję... a nagrywarka to TEAC 516EB.
|
A kolesjnosc powinienes wedlug mnie obrac taka Memorex, Lg, Platinum.
|
dzięki za wszystkie rady
Postawiłem na Memorexy... Wypaliłem ich już kilkadziesiąt i wszystkie były OK, zaś z Platinumów (aczkolwiek było ich trochę więcej) kilkanaście musiałem wyrzucić... bez sprawdzenia producenta jednak zbyt wielkie ryzyko. Płyt LG nie znam... może kiedyś... :) A propos tanich płyt... nagrałem też kilkadziesiąt płyt Vision kupionych w niemieckim MM i wszystkie były OK. Mogę śmiało polecić...
Pozdrawiam |
Re: dzięki za wszystkie rady
Cytat:
|
Witam !
W sumie to tesh bym postawił na MEMOREXY w końcu to amerykańska firma je firmuje i badziewnia czy odpadów wrzucić za bardzo nie mogą ! |
prawdziwych przyjaciół
poznaje się ponoć w biedzie... lub w przypadku wątpliwości )))
a zatem dzięki za wsparcie moralne także post factum:) Pozdrawiam |
Ja na Memorexach jade juz dlugo i szczerze mowiac zmienilem zdanie o nich, sa one niby od dobrego producenta (Taiyo Yuden), a to jest shit. Dzisiaj rano patrze na jedna plytke i widze odprysk nie duzy ale jest. Plyta byla w slime i byla dobrze traktowana.
Stwierdzilem, ze teraz nie ma wiekszego znaczenia od kogo sa plytki(nie mowcie mi o tescie seby997 bo widzialem). Teraz bede kupowal najtanszy shit, jak za starych dobrych czasow:-D |
mi Memorexy przypadły do gustu, ale RW, choć zwykłe też są w miarę dobre. Wziąłbym Memorexy.
|
A jaka była ich cena ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:10. |