![]() |
PartitionMagic 8 płyta boot'owalna
Sorry ale nie mam czasu przegladac archiwum FORUM ale mam pytanie czy da sie zrobic plytke bootowalna PM 8 ??
Dzieki !! |
Nie wiem po co Ci plyta ,zrub sobie dyskietke i zniej robisz to samo co z całego programu.
Uruchamiasz kompa z dyskietki dosowej i w kładasz dyskietke z PQ ,po w pisaniu pqmagic.exe masz normalne PM i mozesz nawet robić wszystko myszką. |
dzieki ale dyskietki to ja juz mam pytalem sie o plyte !!
|
raczej nie
raczej nie,
poniewaz PM8 zapisuje dane podczas pracy na dyskietce a na CD nie potrafi - nie probowalem ale taki tekst znalazl sie w artykule o DriveImage 2002 na cdrinfo JerzyR |
da sie to zrobic, trzeba utworzyc RamDrive, potem przegrac na niego pliki PM'a i z ram dysku uruchomic
mam tak zrobiona plyte ale na razie nie moge sprawdzic jak to jest dokladnie zrobione (autoexec, config.sys) za jakies 2 godziny, jak jestes zainteresowany, to sprawdze |
witam
kolego diz_2k2 czy mogł byś mi podesłac obraz tej płyty z PM na maila davtop@wp.pl dzieki i pozdro |
Kiedys taka plyte widzialem na wyszukiwarkach sieciowyn (np. Overnet), był to obraz butowalnego CD, zajmowal jakies 487MB, sprawdz, moze jeszcze jest, zawsze jest mozliwosc sciagniecia ;-) tych 487MB
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27. |