![]() |
płytki w prążki ;)
Sprzęt to memorex 40maxx przerobiony wg. schematu:
40maxx > LTR40125W > LTR48125W -w skrócie kręci CD-r 48 zamiast 40. Czy orginalny LITE-on też podczas wypalania mryga na zmianę żółta i czerwoną lampką? Mam taki efekt przy wypalaniu cloneCD przy czym wypala różnie od 15 do 27 w porywach. Na płytę do x40, niecałe 700mb wypala w 4:50, przy czym do połowy jest nagrana normalnie,a puźniej widać różnej szerokości paski. -clony xl nie wywala żadnych błędnych sektorów. Pzdr All |
Odnosnie tych paskow. Na niektorych plytkach tak wyglada zapis metoda Z-CLV. Te "paski" to obszary nagrywane z rozna predkoscia.
A teraz o diodzie. Nie ma znaczenia czy to boxowy Litek czy wersja OEM, dioda nie powinna swiecic sie na pomaranczowo. Swieci sie wtedy, gdy nagrywarka ma problemy z nagraniem plytki (problemy z doplywem danych do bufora,zarysowana plytka,itp.) Ewentualnie podczas zmiany predkosci zapisu. |
z tą zmianą prędkości nagrywania to by się nawet zgadzało, ale czy słaba cdr może być przyczyną? reszta wg mnie jest ok.
Może ktoś się z czymś podobnym spotkał płytka to X DISC 700mb |
Zobacz tutaj: http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...5&pagenumber=5 Masz tu test tych plytek. A slabe CDR moze byc tego przyczyna (a nawet napewno).
|
u mnie zmienia
kolor na pomaranczowy jak nagrywarka za malo/rzadko dostaje informacje z hdd, no ale to norma na pw 450MHz ;], ale przy predkosciach od 16 w zniz idzie bez migania, non stop czerwone, no i przez ten nieszczesny procesor, nie moge sie ncieszyc wypalaniem dwu i pol minutowym :( tylko 5. Z innej beczki, zmienilem bios na ten z 48125W i wszystko niby ok nagrywa (nawet problem z wlaczonym dma zniknal) ale jak chce jakikolwiek benchmark cd albo nagrywarki uruchomic to ten benchmark po prostu sie zawiesza. wrocilem do starego biosa i dalej to samo, a pamietam ze na 100% w miedzyczasie niczego nie instalowalem co mogloby wplynac na takie zachowanie nagrywarki.
|
jaką miałeś wersję biosu na 4812XX ? u mnie nic takiego się nie dzieje, ale podaj jakich benchmarków próbowałeś to sprawdze je u siebie?
P.s. Mogłbym poprosić o proga którym sebastiana997 testował te płytki stefan_oszust@o2.pl THX |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:39. |