![]() |
Zmartwie cię troche ale nie ma takiej opcji by komuś innemu przyporządkować 100% praw oprócz admina (bynajmniej ja o tym nie wiem)
Jeżeli już musisz to używaj w podręcznym menu "uruchom jako" lub przy logowaniu wchodz jako admin |
Administrator i Administrator w WinXP
Witam,
Mam pewien problem i liczę na Waszą pomoc w tej sprawie. A mianowicie... Podczas instalacji WinXP Pro powstają przynajniej dwa kona: 1. Administrator, chronione hasłem, które normalnie nie jest wyswietlane podczas uruchamiania systemu. 2. Użytkownik (przyjmijmy, że nazwę go Zenek), który może być chroniony haslem ale nie musi. :) Oba te konta mają status Administratora, aczkolwiek... różnią się. W zasadzie, różnice są niewielkie i praktycznie niezauważalne dla "zwykłego" użytkownika systemu, lecz w przypadku zaawansowanych opcji systemu przypominają o swoim istnieniu (( Przykładowo, podczas konfigurowania ftp, chcąc przypisać atrybuty katalogów/plików, z konta Zenek nie można ustawić wielu opcji, w tym przypisanie grup i uprawnień danym uzytkownikom w stosunku do konkretnych katalogów/plików. Moje pytanie jest następujące: Co należy zrobić, gdzie przestawić, co włączyć, żeby Zenek miał 100% uprawnienia Administratora ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |