![]() |
najpierw sprawdz czy twoje sony odczytuje vcd.bo z tego co słyszałem to markowe sprzety maja z tym problem
|
Na tym forum o jedną stronę wcześniej jest post pt:Ciekawe czy znajdzie się ktoś''.Tam Kolega''Malayacka''podaje stronę z 3 programami.A ja dodałem krótki opis.Jak to przeczytasz to napewno napisy wgrasz bez problemu.Pozdrawiam.Andrzej.
|
No tak tylko ze ja jeszcze musehm napisy polaczyc z filmem a ze strony www.divx.pl cos te pliki nie kca isc:(
|
Ja filmy konweruję programem TMPEGEncoderem.Następnie to co uzyskałem wsadzam do Nero 5.5.5.6.Plik jest uznawany przez Nero jako prawidłowy VCD.Po wypaleniu płytka działa w stacjonarnym DVD.Można nagrywać też programem Ulid DVD movie factory(ok 32Mb).Ten program daje między innymi możliwość tworzenia menu wstępnego.Własne tło , okienka,muzyczka.Jednym słowem super.
|
najlepiej zrobic wszystko vdubem,
|
Skonweruj ten film do MPEG, potem nagraj w Nero jako VideoCD albo Super Video CD (lepsza jakość). Jesli dobrze pamietam to na CD wejdzie okolo godzina takiego filmu (bitrate jest stały), wiec przydadza sie 2 plytki.
Na stronie www.nero.com znajdziesz chyba plugin do konwersji do MPEG w Nero. Gdy poprawnie nagrasz taka plyte, bedzie ona dzialac w KAZDYM stacjonardym DVD. |
JAK NAGRAĆ
Jestem b.początkujący w tych sprawach więc co mam zrobić aby film który mam na kompie ...w formacie np. *.avi. przegrać na płyte cd-r ażeby film działał na stacjonarnym dvd sony? Wiem ze odtwarza cd-r i cd-rw
Bardzo proszę o pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |