Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   do użytkowników LiteOn 48/12/48 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/uzytkownikow-liteon-48-12-48-a-11786/)

johhny 22.10.2002 10:15

do użytkowników LiteOn 48/12/48

hej. mam pytanko do użytkowników LiteOn 48/12/48. Interesuje mnie przede wszystkim to jak wam "chodzi". Czy macie z nią jakieś większe lub mniejsze problemy? Czy poprawnie wypala płytki np. esperanzy itd.
Z góry proszę też aby osoby z góry uprzedzone do tej marki, jeżeli nie mają rzetelnych informacji nie zabierały głosu :-). dzięki.

tomgoo 22.10.2002 14:45

heh
na moim litku40125sZS0n esperanzy czesze jak nigdy dotąd;)

VermilioN 22.10.2002 14:53

ja jestem

uprzedzony do tej nagrywarki, ale pozytywnie :D narazie nie widze, zeby ktos sie na litki zkarzyl, wrecz przeciwnie, wszyscy go wychwalaja, ja tez do tych drugich naleze hehe. od czasu jak ja kupilem to ze strony nagrywarki nie mialem zadnych klopotow, bylo drobne ale to z mojej nieznajomosci jeszcze tematu nagrywania, teraz juz conieco wiem i mam zERO problemow. szczerze polecam 48/12/48.

johhny 22.10.2002 16:07

Re: ja jestem

Cytat:

VermilioN napisa***322;(a)
uprzedzony do tej nagrywarki, ale pozytywnie :D narazie nie widze, zeby ktos sie na litki zkarzyl, wrecz przeciwnie, wszyscy go wychwalaja, ja tez do tych drugich naleze hehe. od czasu jak ja kupilem to ze strony nagrywarki nie mialem zadnych klopotow, bylo drobne ale to z mojej nieznajomosci jeszcze tematu nagrywania, teraz juz conieco wiem i mam zERO problemow. szczerze polecam 48/12/48.
Świetnie, widzę, że nie jest źle. :-) A cóż to był za problem, jeśli można spytać?

johhny 22.10.2002 16:09

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
heh
na moim litku40125sZS0n esperanzy czesze jak nigdy dotąd;)

to dobrze, że czesze jak należy; a z jaką prędkością je nagrywasz? czyżby z 40 też, czy jednak na wolniejszych obrotach? bo wiem, że z prędkąścią przy tych płytkach trzeba uważać.

bgn 22.10.2002 16:13

Re: do użytkowników LiteOn 48/12/48

Cytat:

johhny napisa***322;(a)
hej. mam pytanko do użytkowników LiteOn 48/12/48. Interesuje mnie przede wszystkim to jak wam "chodzi". Czy macie z nią jakieś większe lub mniejsze problemy? Czy poprawnie wypala płytki np. esperanzy itd.
Z góry proszę też aby osoby z góry uprzedzone do tej marki, jeżeli nie mają rzetelnych informacji nie zabierały głosu :-). dzięki.

mozesz brac - pali nawet esperaze, chociaz ja sam tych plytek nie lubie

johhny 22.10.2002 17:30

Re: Re: do użytkowników LiteOn 48/12/48

Cytat:

bgn napisa***322;(a)

mozesz brac - pali nawet esperaze, chociaz ja sam tych plytek nie lubie

A jakich najczęściej używasz i polecasz?

tomgoo 22.10.2002 18:04

Cytat:

johhny napisa***322;(a)

to dobrze, że czesze jak należy; a z jaką prędkością je nagrywasz? czyżby z 40 też, czy jednak na wolniejszych obrotach? bo wiem, że z prędkąścią przy tych płytkach trzeba uważać.

40x to nie na te płyty wole nagrac wolniej i nie martwic się pózniej że dane mi sie nie odtwarzaja czy cos tam;)

tomgoo 22.10.2002 18:07

Re: Re: Re: do użytkowników LiteOn 48/12/48

Cytat:

johhny napisa***322;(a)

A jakich najczęściej używasz i polecasz?

no to może ja odpowiem;)
Ja najczescieju uzywam verbatim , tdk , noname , flamingo;)
Te dwie ostatnie sa bardzo tanie i kupuje je jak mam mało kasy a potrzebuje dużą ilosc płyt;)

johhny 22.10.2002 18:59

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

40x to nie na te płyty wole nagrac wolniej i nie martwic się pózniej że dane mi sie nie odtwarzaja czy cos tam;)

no właśnie, jestem podobnego zdania, a tak a propos przeglądałem dzisiaj oferty dostępnych nośników i zauważyłem, że jest już kilka na których można śmigać z 48, a do tego wcale nie są drogie. :-)

bgn 23.10.2002 12:46

Re: Re: Re: Re: do użytkowników LiteOn 48/12/48

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

no to może ja odpowiem;)
Ja najczescieju uzywam verbatim , tdk , noname , flamingo;)
Te dwie ostatnie sa bardzo tanie i kupuje je jak mam mało kasy a potrzebuje dużą ilosc płyt;)

dzieki tomgo ,ze mnie wyreczyles ( dopiero teraz znalazlem troche czasu zeby przesledzic forum. Ja uzywam najczesciej tych dwoch pierwszych, ale jak mi ktos przyniesie inna- to tez nie wybrzydzam.
Jedyna plytka na ktorej sie zawiodlem - to byl czerwony BASF do audio, audio sie nagralo, ale trzeszczalo i nie byla to wina materialu zdrodlowego

VermilioN 24.10.2002 14:03

Re: Re: ja jestem

Cytat:

johhny napisa***322;(a)

Świetnie, widzę, że nie jest źle. :-) A cóż to był za problem, jeśli można spytać?

takie tam ;] mam za slaby sprzet (450MHz) i jesze stara plyte glowna, mialem problem z dma, musialem to wylaczyc.

johhny 24.10.2002 15:45

Re: Re: Re: ja jestem

Cytat:

VermilioN napisa***322;(a)

takie tam ;] mam za slaby sprzet (450MHz) i jesze stara plyte glowna, mialem problem z dma, musialem to wylaczyc.

co to jest do dma, tylko proszę się nie śmiać! nie doszedłem jeszcze do tego i tyle.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:04.