Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Regulamin (https://forum.cdrinfo.pl/f5/regulamin-11813/)

Monter 22.10.2002 20:48

Regulamin

Jest już dostępny regulamin niniejszego Forum a także serwera News:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=11762

Niniejszym staje się on wiążący.

Pozdrawiam 8)

Laser 22.10.2002 20:50

Witam !

Czy FORUMOWICZE mogą zgłaszać ew poprawki i sugerować dodanie ew usunięcie jednego / kilku punktów regulaminu !

Pytam tak na zapas ,,,

Monter 22.10.2002 20:53

Też po to jest ten topic, choć nie sądzę by trzeba było coś zmieniać, jednakże nikt nie jest nieomylny. Uwagi mile widziane.

Pozdrawiam 8)

Laser 22.10.2002 20:54

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
Też po to jest ten topic, choć nie sądzę by trzeba było coś zmieniać, jednakże nikt nie jest nieomylny. Uwagi mile widziane.

Pozdrawiam 8)

Witam !

No to zabieram sie do lektury po raz drugi i bardziej szczegółowy ...;)

Pedros 22.10.2002 23:56

Oj, łatwo będzie można podpaść pod § 12.
Regulamin jest bardzo... zwięzły i rzeczowy. :) Amen

mati1700 23.10.2002 00:16

O kurde za zamieszczanie cracków grozi kara od dwóch lat... ekhm zawieszenia w prawach forumowicza ,a nawet wykluczenia !!!!!!!!! :(

bgn 23.10.2002 07:04

no to widac wyraznie, ze nie wolno zamieszczac numerow seryjnych, czyli takich ktore sa na:
-opakowaniu
-dokumetacji dolaczonej do programu
-sa uzyskane od producenta oprogramowania

wolno zgodnie z tym paragrafem zamieszczac roznego rodzaju kombinacje cyferek i literek, ktore przypadkowo ( podkreslam ) powoduja, ze program dziala.
Zatem wszystkie restrykcje ktore mnie spotkaly ze strony adminow byly bezprawne i wolaja o pomste do nieba, jako ze nigdy nie zamiescilem niczego, co dostalem od producenta softu ( no moze raz).
Zgodnie z tym paragrafem, przed usunieciem postu Sz.P. MODERATORZY powinni mi udowodnic, ze numer jest numerem seryjnym producenta, a nie przypadkowo wygenerowana kombinacja.
Jesli bedzie inaczej - to bedzie to bezprawie.
I ztego widac tez, ze slabe prawo jest gorsze niz jego brak

Monter 23.10.2002 07:50

Wypowiedź podpada pod § 12.
Poza tym dywagacje zaliczałbym do typu: "Gdyby Babcia miała wąsy - byłaby Dziadkiem".

Nikomu niczego nie będę udowadniać, bo nie mam na to ani czasu, ani ochoty, za to mogę "przypadkowo ( podkreslam )" zastosować § 8.

Pozdrawiam 8)

PS. Liczba postów i ew. zasług nie będzie brana pod uwage, w przypadku łamania regulaminu.

cana 23.10.2002 08:20

e tam luzik :) a nie regulamin ;)
a co do przypadkowych ciągów literkowo- cyferkowych to aby nie było wątpliwości to powiniem byc CAŁKOWITY zakaz ich umieszczania bo inaczej interpretacja tego punktu pozostawia zbyt wiel możliwości nadinterpretacji 8)
cóz ale można obrazki zamieszczać /zaopatrzone w dodatkowe informacje :)/ i program do ich odczytu w zestawie -> o tym nikt nie wspomniał a format jpg jest dozwolony w wysyłaniu na forum /kiedyś na pewniej grupce widzialem kluczyki wysyłane w nagłówkach postu->jak ktoś był dociekliwy to znalazł a jak nie to już problem szukającego :)
więc reasumując regulamin nic nowego nie wprowadza ale w wyrażny sposób określa co i jak robic aby wilk był syty i owca cała 8) :)
pozdro

bgn 23.10.2002 08:55

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
Wypowiedź podpada pod § 12.
Poza tym dywagacje zaliczałbym do typu: "Gdyby Babcia miała wąsy - byłaby Dziadkiem".

Nikomu niczego nie będę udowadniać, bo nie mam na to ani czasu, ani ochoty, za to mogę "przypadkowo ( podkreslam )" zastosować § 8.

Pozdrawiam 8)

PS. Liczba postów i ew. zasług nie będzie brana pod uwage, w przypadku łamania regulaminu.

juz sie caly trzese - a tak nawiasem mowiac moja wypowiedz sprowadzala sie do jednego - w kazdym dzialaniu trzeba byc fachowcem - w stanowieniu prawa ( nawet lokalnego) tez

Zetoxa 23.10.2002 10:55

... qrde, co by tu złamać, no co by tu złamać :( ,o mam! REGULAMIN np. || ||

TOMMYx 23.10.2002 14:31

Cytat:

cana napisa***322;(a)
e tam luzik :) a nie regulamin ;)
a co do przypadkowych ciągów literkowo- cyferkowych to aby nie było wątpliwości to powiniem byc CAŁKOWITY zakaz ich umieszczania bo inaczej interpretacja tego punktu pozostawia zbyt wiel możliwości nadinterpretacji 8)
cóz ale można obrazki zamieszczać /zaopatrzone w dodatkowe informacje :)/ i program do ich odczytu w zestawie -> o tym nikt nie wspomniał a format jpg jest dozwolony w wysyłaniu na forum /kiedyś na pewniej grupce widzialem kluczyki wysyłane w nagłówkach postu->jak ktoś był dociekliwy to znalazł a jak nie to już problem szukającego :)
więc reasumując regulamin nic nowego nie wprowadza ale w wyrażny sposób określa co i jak robic aby wilk był syty i owca cała 8) :)
pozdro

To jest dobry pomysł, Cana, jak będziesz miał chwilę, to wyślij mi na maila ten program, albo podaj nazwę, ew. link, skąd moge go zassać.
tommyx@interia.pl

A Regulamin ...jest... całkiem przystępny ;) :)

cana 23.10.2002 15:56

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

To jest dobry pomysł, Cana, jak będziesz miał chwilę, to wyślij mi na maila ten program, albo podaj nazwę, ew. link, skąd moge go zassać.
tommyx@interia.pl

A Regulamin ...jest... całkiem przystępny ;) :)

ok ale może to potrwać bo mam niemiłosierny burdel na dysku :) i jeszcze nie mogę z cd korzystać bo mi w nowej obudowie kable nie sięgają / ata100 są za krtótkie do obudowy 67cm wysokiej/
ale to było na tej grupce umieszczane w związku z pewnym ciągiem cyferek /jak pamietam do acdsee /
ale i tak się postaram / chyba że mnie ktoś uprzedzi i zamieści na forum /
pozdro

Laser 23.10.2002 16:02

Witam !,

Ja tenprogramik jush kiedys reklamowałem !

zamieszcza on wartości dodane / czytaj programy pliki / w bitmapach !!

Nazywa sie WinHip i jest całkiem legalny !!!!!!!!!!
aha i BYŁ w załączniku !

Monter 23.10.2002 16:23

Cytat:

bgn napisa***322;(a)

juz sie caly trzese - a tak nawiasem mowiac moja wypowiedz sprowadzala sie do jednego - w kazdym dzialaniu trzeba byc fachowcem - w stanowieniu prawa ( nawet lokalnego) tez

Hmmm, mnie tam 'rybka' co robisz, byle tutaj odbywało się to zgodnie z regulaminem.
A co do Twojej wypowiedzi to widzę, że chcesz mi dogryźć (( , ale zmartwię Cię - to że ja opublikowałem regulamin nie oznacza że ja jestem jego autorem - jest to wspólne dzieło wielu osób, których nie będę tu wymieniał, bo wystaczy jak sobie po mnie pojeździsz, poza tym łatwo sie domyślic o kim mówię.

Pozdrawiam ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:25.