![]() |
Dzieki za wszystkie posty.
Troche rozjasnilo mi to spojrzenie na temat monitorow. Pozdrowionka dla wszystkich |
Cytat:
Zgadza sie te dwie poprzeczne linie mogą normalnie pokrywać si ez rysunkiem !!!! |
Cytat:
|
BTW: osobiście polecam SONY - jest TRINITRON i nie ma wrażenia że ekran jest wklęsły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja proponuję zainwestować w SONY. Używam 17" G220 i wyciskam z niego 100Hz przy rozdzielczości 1152x864 z 32 bitowym kolorem.
Obraz jak żyleta bez jakichkolwiek zniekształceń, dodatkowo wyposażony jest w HUB USB. |
Tofi proponuje ci Hiunday F790D wyciska w 1024x768 100Hz !!!!! Samtrony samsunga maja tylko 85. Aha ten hyundai kosztuje 750zl , zeby dostac monitor o tych samych parametrach musisz wydac 1050zl na CTX`a np lub LG. CTX ma naprawde ladne kolorki, poronwywalna jakosc wlasnie z Hyundaiem bo sobie ustawialem w sklepie.
|
Cytat:
NEC=Mitsubishi ==> wstawiają kineskopy TRINITRON z maska szczelinową / to chyba ta z tymi dwoma paskami w 1/3 i 2/3 kineskopa. PS: Zdarzają się egzemplarze żle dostrojone fabrycznie - efekt zbyt duze błędy geometrii ! / chodzi o kineskopy Trinitron . |
A co myślicie o NECu?
|
Polecam AOC 7Klr, super model. Co do LG mam 19 więc nie jest tak źle jak to mówi Zetoxa. Tylko tańsze modele 17 LG mają taką właściwość że widzisz wklęsły obraz (zależne od częstotliwości odświerzania).
|
Cytat:
|
nie kupuj monitora LG, im bardziej płaski mają ekran, tym bardziej wklęsły obraz ( w niektórych modelach LG obraz wygląda jak miednica od środka) Samsung i tylko Samsung !!!
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:54. |