![]() |
Jak to wytłumaczyć ??? Cholera...
Skopiowałem Warcrafta 3 wypalarka Lite On 404812W na komputerze z Celeronem 300 napedem LG 32. Dzialal bez cracka myslac, ze to oryginal
Po kupnie nowego komputera znowu mysli, ze to pirat (choc jest to ta sama nagrywarka i ta sama plyta, ktora wypalilem wtedy). Dlaczego ta sama plyta dziala na jednym, a na drugim nie? |
A może na starym kompie zainstalowałeś z oryginała i potem tylko uzywałeś kopii, to potem się dopiero okazało jak instalowałeś na gołym systemi z kopii, że nie działa. Wiem, że czasem tak jest np. Empire Earth.
|
Cytat:
|
Zobacz czy nie masz działających w tle jakiś głupich progsów w stylu CDCloneTray itp.
|
Cytat:
|
Hmm, mam podobny problem z Herosami 4
Z pieca nie dziala, z nowego DVD nie dziala, ze starego LG 32 dziala i z obrazu tez dziala (bez emulacji) Wydaje mi sie ze po ostatnim patchu 2.21 tak sie stalo, choc nie mam pewnosci |
Jeśli uruchamiasz grę z nagrywarki musisz mieć zaznaczone w CloneCD Tray "Ukryj nośnik CDR".
Natomiast niewszystkie CD-Romy i DVD czytają niepełnie skopiowane zabezpieczenie CD. Aby kopia zabezpieczonej płyty była "idealna" do zgrania obrazu i wypalenia należy używać nagrywaki, która obsługuje prawidłową korekcję EFM. W innym wypadku należy przy kopiowaniu w ClonieCD zaznaczyć: "Amplify Weak Sectors" i ewentualnie zopatrzyć się w cracka. |
SlawekB--->Dzieki, ale to tez przerabialem.
Clone CD Tray nie pomaga, obraz zawsze robie na piecyku. Przy grze GTA 3 duzo ludzi mialo problemy z oryginalami i w patchu 1.1 zdjeli zabezpieczenia.W herosach 4 wraz z patchem 1.3 dostawalismy SD2 v2.60, a z 2.21 prawdopodobnie tez nowsza wersje. Zreszta jest to jedyna gra, ktora nie rusza z tych 2 napedow, a inne tez maja Safe2.51 lub wyzszy. Zawsze ten sam sposob robienia obrazu. |
Dodam jeszcze,ze moja "huta" obsluguje korekcje ETMF.
Nie panikowalbym, gdyby to byl tak blachy problem ;-). Pozostaje sprawdzic na oryginale. Napisze jak wyszlo... BTW U znajomych na kazdym cd-rom LG chodzi kopia(48 i 52) |
U mnie skecz polega na tym ze moj oryginal Warcraft3 nawet nie odpala sie na LG8080B twierdzi ze nieprawidlowy CD. Z trayem CloneCD idzie bez bolu. Wedlug mnie chlopaki przedobrzyli z tym zabezpieczonkiem.
|
Skopiowana przeze mnie gra Warcraft3 na LG8400B z biosem 1.02 prawidłowo instaluje się na trzech różnych komputerach o różnych kofiguracjach.
Dodam, że to jest oryginał zabezpieczony Securomem New; ustawienia ClonaCd były narzucone przez ClonyXXL i nie zostały zmienione. Obraz był zrzucany także w/w spawarką. Kopia zostaje rozpoznawana przez grę jako oryginał i działa bez zarzutu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |