![]() |
!!!!pomocy!!!!!! :(
Moze zaczne od początku.Miałem kompa Celeron 300Mhz, 128 ram,teac x8x8x32 wszystko bylo podpiete na ata 33 i dzialalo!!!!!!!A teraz mam 1,3Ghz 256 ram itd. z ta sama nagrywarka ale dysk jest na ata 100.I tu zaczyna sie problem, w jakimkolwiek programie nagrywajacym proboje wypalic plytke zawsze sie to konczy tak ze program niby nagrywa do 2% potem magicznie ,,sie zawiesza" a nagrywarka dalej wypala.Po paru minutach pisze ze plyta sie nagrala.No niby spoko ale kazda plyta jest skopana.Niewiem czy to cos pomoze ale gdy kopiuje z partycji na partycje na dysku to tak intesywnie mysli ze winamp sie wlancza jakas minute a lecaca muzyka nie jest plynna(mysle ze dysk nie wyrabia przy tej nagrywarce, chociaz wedlug nero ma przepustowoc ma 2 500kb/s)jezeli wiecie jak to skonfigurowac lub naprawic to dajcie znac!!!!
|
może byś podał jaką masz nagrywarke
|
Re: !!!!pomocy!!!!!! :(
Cytat:
|
Nie mam podpietego dysku na tej samej tasmie co nagrywarka a nagrywara to Teac cd-w58e x8x8x32
|
a co do dysku to sprubuj zrobić update sterowników kontrolerów dysku twardego IDE. może znajdziesz ja na stronie producęta płyty ale niepodałeś nazwy to sze szukaj sam :D
|
Popieram paputa,na pewno masz coś z taśmami i czy wogóle masz do tego dysku tą gęstą taśme 80 żyłową? i połączoną odpowiednimi koncami do płyty i napędów.
PS. i jesacze zobacz zworki master ,slave na urządzeniach-dysk,cdrom,nagrywarka. NO i chyba nie nagrywasz w locie? |
Pozdrawiam
Jak zupdatowac te sterowniki do kontrolerow?????????Plyta glowna to matsonicms8127c+266.Tasmy sa prawidlowo podpiete.Nie nagrywam w locie a co do zworek to nagrywarka jest master i chyba dysk. |
zerknij czy masz właczone dma ?, bo takie schidy moga byc od tego jezeli właczysz po restarcie dalej bedzie wyłaczone - najprawdopodobniej masz skopana tasme.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:10. |