Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   BiG problem BTC !! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/big-problem-btc-11930/)

Ataff 26.10.2002 21:41

wiecie co wina przegrzewania to napewno nie jest!! nie wiesza mi sie caly komp tylko nagrywara! reszta chodzi ok. mialem teaca i bylo dobrze a tak btw dalem ja kolesiowi to testingu i u niego jest ok wiec moze plyta??

Druss 26.10.2002 20:52

To napewno nie moze byc wina nagrywarki, pierwsze slysze. Tak jak wyzej wspomnieli moze byc to przegrzanie sie proca, chipsetu ;ub nawet pamieci ram (ktora mozliwe masz ustawiona na straszne wypociny ktorej nie moga zniesc). Mozliwosci jest wiele.

Laser 26.10.2002 14:50

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
No to przypuszczam, ze nagrywarka nie ma tu nic do rzeczy!
Sprawdz temeratury w obudowie, moze procek ci sie grzeje, moze chip od plyty? Zasilacz? Moze nie ma obiegu powietrza? Zacznji od najbardziej oczywistych "grzalek".

Witam !

Było to jush tutaj poruszane mianowicie komuś grzał sie strasznie chipset - to Tobie może przegrzewać sie CpU ==> moze pasta termoprzewodząca jest zle nałozona / moze jej nie ma / a moze przetaktowano CPU i są teraz niestabilnosci ...

Yahol 26.10.2002 12:12

No to przypuszczam, ze nagrywarka nie ma tu nic do rzeczy!
Sprawdz temeratury w obudowie, moze procek ci sie grzeje, moze chip od plyty? Zasilacz? Moze nie ma obiegu powietrza? Zacznji od najbardziej oczywistych "grzalek".

Ataff 26.10.2002 12:07

plyta ecsa ale modelu dokladnie nie pamietam bo jestem w pracy pracuje na 2 tasmach HDD osobno i cdrw osobno ale to nie dzieje sie przy wypalaniu tylko przy pracy kompa nie musze uzywac ani cd ani nagrywary helppppppp

Laser 26.10.2002 10:54

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Jak masz ja wlozona do kompa, czy ma miejsce! moze sie po prostu grzeje - i to dlatego!
Witam !

Kiedyś któś mi mówił że ma nagrywarkę która potrafi pracowac bez przerwy przez godzine a poźniej odmawia posłuszeństwa - poprostu yłacza się i stygnie, jak ostygnie to znowu pali ... nie wiem czy to prawda ale nawet by się zgadzało ...;)

Yahol 26.10.2002 09:36

Jak masz ja wlozona do kompa, czy ma miejsce! moze sie po prostu grzeje - i to dlatego!

surff 26.10.2002 09:24

Re: BiG problem BTC !!

Cytat:

Ataff napisa***322;(a)
Kupilem nagrywarke btc 40x12x48 i wszystko buloby ok tylko sprzet mi sie wiesza nie podczas pracy tylko po kilku godzinach wlaczonego kompa. Byla juz w reklamacji ale powiedzieli ze jest sprawna ja sprawdzam u siebie i znow to samo - kilka godzin pracuje dobrze i nagle nie mozna nawet otworzyc tacki. Mam win xp w czym moze tkwic problem?????
Powiedz kilka słów na temat konfiguracji Twojego sprzętu - jaką masz płytę główną, jak podłączony jest dysk(i) oraz napęd(y)

Ataff 26.10.2002 01:35

BiG problem BTC !!

Kupilem nagrywarke btc 40x12x48 i wszystko buloby ok tylko sprzet mi sie wiesza nie podczas pracy tylko po kilku godzinach wlaczonego kompa. Byla juz w reklamacji ale powiedzieli ze jest sprawna ja sprawdzam u siebie i znow to samo - kilka godzin pracuje dobrze i nagle nie mozna nawet otworzyc tacki. Mam win xp w czym moze tkwic problem?????

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29.