![]() |
znalazlem juz problem...silniczek siem skonczyl juz prawie...:(( rozkrecilem ja isprawdzilem...jaknagrywarke postawie w pionie(bokiem) to pali bez problemow bo silniczek zaczyna pracowac jak jest normalie to po wlozeniu plytki nie startuje...tylko lekkpo buczy...
trudno sie mowi zajadeja do konca...pozbieram sobie kaski nprzez ten czas i walne jakas nowke:) |
A moze wystarczy tylko male czyszczonko? Podobne objawy mialem w CD-ROM'ie, po czyszczeniu czyta jak w dniu zakupu i montazu.
|
Spróbuj nagrywć np. cd mate'em u mnie jak nero robi się wybredne to na cdmate idzie bez zajakniecia.
|
A propos wyboru sprzętu - poszukaj na forum - temat był poruszany wiele razy, poczytaj testy i dokonaj właściwego wyboru:)
|
ehhh tak cos czulem:( a jakos nie widzi mi sie nagrywac na Philipsie x4...no chyba ze kupie FireWire jakis to bedzie szlo x12...
kasy brak szybko chyba nie kupie nowej... BTW jesli juz bym bral to lepiej x40 Lite Ona? czy za taka sama cene 24 Teac'a?? zatrzymalem sie na poziomie nagrywarek x12 i dalej nie sledzilem jak to technologcznie teraz wyglada nadla jest duza roznica jakosciowa? |
spróbuj nagrać na innch płytkach(najlepiej Verbatimki)robi sie wybredna na płytki to już oznaka,że pomału się kończy...
|
nie wykrywa plyty....:(((
Mam od prawie dwoch lat Ricoha MP7120A 12x10x32x...
nigdy nie mialem z nia zadnych problemow:) po prostu miodzio... niestety ostatnio mam takowy problemik...po zapodaniu czystej plytyi rozpoczeciu nagrywania (NERO) tacka zostaje wysunieta i wywala napisik ze prosze wlozyc czysty nosnik...bla bla bla...nagrywarka nie widzi plytki...musialem mu 2-3 razy zamykac i otwierac tacke i wtedy szlo juz dalej bez problemowo (znajdywal nosnik i nagrywal) plytki palily sie tez bezproblemowo tak samo jak ich odczyt potem w innych cdekeach...teraz juz nei widzi plytki i nawet otwieranie i zamykanie nie pomaga...:( da sie cos jeszcze z tym zrobic czy to juz smierc z przepracowania?:/ dzieki wielkie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |