![]() |
Wpisywania protokołów z wyborów. Jest ich ponad 240 i wszystko trzeba 2 razy wprowadzić.
Dzisiaj jest już lepiej bo kończymy, serwer główny dalej nie działa. Naszczęście da się przeprowadzić obliczanie wyników, ale oni nie otrzymają danych w formie elektronicznej bo prokom zajmował się łączami i dupa. Nawet speców z IBM-a ściągnęli. I tak wyniki w formie papierowej - wydruki z programy Wybory 2002, będą szybciej przekazane niż te, kóre miały być wysłane na serwer. |
Czego masz dość?
|
mam jush dość, ale najważniejsze że oczy przestały się samoczynnie zamykać :)
Kawa robi swoje. Jest 5.21 .... chyba założe bloga :) ;) |
Cytat:
|
*******one wybory!!!! Już na oczy nie widzę, a tu jeszcze ponad 100 obwodów do wpisania !!!!!!!!!!
CX - słyszałem że jako oddawany do testów to był za darmo Koszty są ponoć zbliżone do SDI. |
Cytat:
|
Qrwa czemu nie mogę sobie załatwić CX Ip Air z TEPSY - to jest cyfrowe i router się dostaje !!!
Niby to dla firm jest ale tak do końca to nikt nie wie. Dzięki |
Cytat:
|
:) To jest dobry pomysł, ale Dialog chyba nie ma wewnętrznych modemów! :(
TEPSA ma ISDNowe modemy producenta Fritz :) Ale buli się od czasu połączenia :) Oni są po***.... Założenie kosztowało ostatnio 200 zł netto w prommocji :):):) Wolałbym router. Poszukam na allegro. |
To zamień to cudo na modem isdn i po problemie.
|
W dialogu masz rację... jest to 2kanałowy ISDN. Dostajesz taką "końcówkę" NT+2b czy jakoś. Podłączasz to do komputera przez rs232 i działa.
|
3. Surcome ep 320 xr-1 23netto(jak pewnie zauważyłeś zakochałem się w tych kartach)
4. skrętka- jakbyś mieszkał w łodzi to załatwił bym po 0.6-0.7zł, ale tak to nie ma sensu bo jak doliczysz wysyłkę to traci sens. 5. nt switchy juz sie wypowiadałem a co do vlan'ów to zapomnij bo kosztują sporo ponad 1000. 6. Właśnie kupiłem 486dx88MHz(proc z płytą), HDD 2GB, FDD, obudowa at, 16MB ramu, jakaś grafika za 120 zeta i zabieram się do stawiania na nim PLD(ale najpierw przejade się po nim odkurzaczem). ad ps. Ale takiego nie kupisz w granicach 200złotych, a p166 kupisz i będziesz miał możliwość rozbudowy. A co do CDI to jeśli się nie mylę jest to oparte o 2 kanałowy ISDN? Jeśli tak to wszystko jest kwestią odpowiedniego modemu(albo musi być wewnętrzny albo łączyć się z komputerem przez karte sieciową). Jeśli mógłbyś mnie oświecić jak to jest w dialogu? |
Dobra!
MAM 3 kompy: 1. Mój ma sieciówkę 10/100 Longshinea na realteku 2. 1 sąsiad ma sieciówkę 3 coma 10/100 3. 1 sąsiad nie ma :( 4. trzeba kupić okablowanie - o tyle jest dobrze, że mieszkamy w jednym pionie jeden nad drugim :) 5. nie mamy switcha 10/100, max 5 portów - może kosztować do 180 zł (ciekawe ile kosztują te programowalne z flashem i czy są 5-cio portowe :)) 6. nie mamy routera ani porgranmowego ani sprzętowego - może kosztować do 400 - 500 zł Czekam na jakieś pomysły. Dzięki. PS. Wiesz co BAS porty RS232 mają max. 115.200 a router sprzętowy może dać wymagane 128.800 i taki bym wolał. |
Cytat:
|
BAS mówisz o routerze programowalnym? NP na linuxie? Taki co nie wymaga HDD i wszystko z dyskietki działa?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13. |