![]() |
problem z fiksacja
czesc. mam taki problem przy nagrywaniu plyt, poniewaz po zapisaniu 3% plyty wystepuje blad (medium speed error) oraz problem z fiksacja. zaczelo sie to po wgraniu wersji nero 5.9.9.9.
|
Re: problem z fiksacja
Cytat:
może philips albo ricoh ? |
Re: problem z fiksacja
Cytat:
na moim LiteOn 24102B miałem ten problem z CD Princo ... na 2% to samo! No też może to być wybreny Ricoh ? spróbuj inne nośniki najlepiej Verbatim |
jest to nagrywarka firmy aopen. jest juz troszke stara, a nagrywam tylko na dysany bo na takie tylko moge. ostatnio nawet na dysanie pojawil sie ten problem.
|
Cytat:
TYLKO NA DYSANY = próbowałeś Verbatim ? albo może jakiś nowy Bios... (robią wogóle do tego nowe biosy :)) a cóż ... spawara stara, słabej firmy .. - może skączył sie jej czas ? |
Cytat:
spróbuj na płytach lepszej marki jak napisał sayan np.verbatim , tdk Jak zaczęły sie problemy z tym błędem na moim starym philipsie to nagrywarka poszła w kosz .Nic jej juz nie pomogło . A w twoim wypadku możesz jeszcze spróbowac ją przeczyscić . Nagrywac z mniejsza prędkośćią . Stosować lepsze nośniki . A po tym wszystkim jak nie pomoże to nagrywara w kosz:( |
probowalem juz kilka rodzajow plytek i caly czas ten sam error (medium speed) (a kilkadziesiat plytek juz pojszlo do kosza m in. tdk, basfy, verbatimy) .chyba tak jak radzicie trzeba bedzie zmienic. a co do czyszczenia to boje sie troche bo juz raz czyscilem dvd plyta czyszczaca i sie zwalilo(( chyba mam pecha do cdromow:'(
|
Cytat:
a) kosz b) przeczysczenie = jeszcze kilka miesiecy moze podziała i pózniej kosz :) albo odrazy KOSZ :) wiec radziłbym przeczyscic.. nic nie ryzykujesz :) |
Cytat:
przeczysc jej laser miękką szmatką a jak nie pomoże przeczyszczenie to zostaje tylko kosz nic wiecej nie zrobisz |
Cytat:
Jeżeli te czynności nie przyniosą rezultatu pozostaje jeszcze regulacja lasera śrubką, ale na cuda nie ma co liczyć. No a później tak jak pisze mój przedmówca... |
Cytat:
jest jeszcze jedna mozliwosc :) :) :) :) mozesz sobie postawic na szafecce jako ozdóbke :)!:) niektórzy są przywiązani do sprzetu .. albo sprzedaj za pare złotych .. do skupu sprzętu zepsutego :) |
hehe jednego twardziela juz mam w szufladce. no coz dzieki za pozytywne rady:o
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42. |