![]() |
winiso i nero
witam. ma problem z wypalaniem obrazow plyt (*.iso) w nero 5.5.9.14. obraz zrobiony w winiso 5.3. Chodzi o odczyt wypalonych plyt (NIE ODCZYTUJA SIE PLIKI DODANE DO OBRAZU W WINISO), reszta chodzi dobrze. moze mial ktos podobny problem i udalo mu sie go jakos rozwiazac. Nie sprawdzalem na starszych wersjach NERO.
Przy okazji, moze jakies inne programy w ktorych mozna robic obrazy, dowolnie modyfikowac i wypalac bez zadnego problemu. |
A jak dodajesz pliki do obrazu?
Bo normalnie, jak dodasz plik, to musisz mu podac ponownie....zapisz jako i dopiero z tego nowego obrazu wypalac! |
Cytat:
nie zalznaczylem, ze uzywam windows xp (chociaz watpie, ze to ma jakis wplyw) |
zainstalowalem nero 5.5.8.2 - wszystko dziala ale trzeba modyfikowany obrazu zapisac do innego pliku.
|
Cytat:
....jakiego innego?? |
u mnie pomoglo wykonanie takich czynnosci
winiso -> otworzenie obrazu -> dodanie katalogu -> zapisanie obrazu (przez Zapisz a nie przez zapisz jako) -> nagranie takiego obrazu pod nero ale przez wybranie image recorder (opcja Nagrywarka -> Wybor Nagrywarki) czyli de facto utworzenie obrazu z obrazu -> wypalenie nowego obrazu na cdr nie wiem dlaczego ale u mnie rozwiazalo to problem z nagrywaniem zmodyfikowanych obrazow pod nero inna metoda szybsza -> ekstrakcja obrazu na hdd -> dodanie katalogu -> wypalenie jako zwykle cdr jezeli cos dodasz do obrazu zabezpieczonej plytki to i tak musisz juz uzyc cracka bo plytka nie pojdzie |
Cytat:
Przewaznie z image'em clona. Jak dla mnie taki program jest uzyteczny szczegolnie przy plytach bootowalnych. Np. gdy chcemy dodac cos do windowsa. Ogolnie stosuje ta metode Cytat:
Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |