![]() |
Co powiecie na temat LiteON 52x??
Wlasnie jest w sprzedazy juz LiteON 52x widnije on za 450zl czy to sie oplaca?? Czy moze co innego lepiej kupic?? I jakie macie zdanie na temat nagrywania na 52x???
========================= Pozdrv Micio www.piatal.prv.pl gg: 2543258 ========================= |
Re: Co powiecie na temat LiteON 52x??
Cytat:
model 52x to już chyba końcowa seria LITEON nie bedzie raczej produkować szybszych . a czy ja wiem czy sie opłaca . narazie nie ma chyba płyt z predkością 52x . oczywscie mogę się mylić .;) im większa szybkość tym więcej błędów , im więcej błędów tym więcej s p i e p r z o n y c h płyt po roku lub od razu płyt . Chyba wiesz o czym pisze? |
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4550
Hmmmm... szybciutko w dół...... tylko kupować :D A szybszych chyba nie będzie, jak było w newsach nikt nie chce kasy wkładać, by zwiększyć precyzję przy produkcji nośników. A i zapewne sprzęt sie szybciej kręcił nie bedzie ( patrz CD-ki zwykłe, szybszy niż 52x to niezbyt często...). Pewnie teraz tylko prędkość CDRW będzie rosła systematycznie.....A tak w sumie to zaraz niebieskie lasery, 4 GB w pudełku zapałek itp. Chyba niedługo wogóle trzeba bedzie przestać obudowę zakładać.... Pozdrowionka. |
Może 52x dużo nie wnosi ale wypalanie CD-RW z prędkością 24x to jakis postęp. Mam tą nagryware i płytki RW wypala w 5 min. Poza tym zauważyłem, że model 52246S ma lepszą korekcję błędów niż kolegi 40125S. Udało mi się przegrać kilka niby nieczytelnych płyt, których nie mogłem przegrać na żadnym CD-ROMie ani nagrywarce.
Pozdrawiam Kretek |
Witam
Co do korekcji bledow to ma naprawde dobra :-) chyba nawet lepsza niz cdrom 40x teac'a z ktorym ja porownywalem :-) A co do palenia na 52 to na 700M lg24x z szpindla po spaleniu na 52x jest okolo 200 bledow bez problemu korygowalnych :-) Herman B |
ja bym szczerze nie kupowal tego Lite-Ona.Troche duzo kasy on kosztuje.No chyba ze masz kasy jak lodu to wtedy mozesz sobie zafundowac taki sprzet.Ja bym proponowal litka 40x.
|
Dziś dotarła do mnie paczka z tym LiteOnem do testów, będę się streszczał tak żeby ten test ukazałs się za jakieś 2 tygodnie.
|
kilka tygodni i 52 bedzie tania jak barszcz:)
Ciekaw jestem jak na niej idzie audio. Ostatnio czytalem testy teac 40x i liteona 40x i szczerze mowiac trudno jest mi wywnioskowac ktory jest lepszy do nagrywania muzy. Niby o teacu uzytkownicy mowia ze do muzyki jest pierwsza klasa i przewyzsza liteona ale testy tego chyba nie potwierdzaja. I jak tu byc madrym. |
Bo widzisz ludziska musza sobie jakos humor poprawic jak wiedza ze zaplacili za swoje Teac'i 1,5 raza tyle ile ich znajomi a w uzytkowaniu nie ma roznic albo i sa na korzysc Liteona hehehe
|
Tzn podejrzewam, ze kiedys ta cena to byla dodatkowym powodem do chwaly - bo drozsze ponoc znaczy lepsze :-D. No ale teraz Teac to nie jest jakos duzo drozszy od Litka8)
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Kretek gg:217930 |
12.11.2002 Łódź. Liteon 52246S 350 brutto. Jest mój, lubię hurt i Liteon-a :D. Pozdrawiam wszystkich na Forum.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |