Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Clone Cd czy Alkohol 120 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/clone-cd-czy-alkohol-120-a-12015/)

tomall0 28.10.2002 18:46

Clone Cd czy Alkohol 120

Ostatnio spotkałem się z opinią, że Alkohol powoli wypiera CloneCd. Mówiac krótko staje się lepszy. Czy to prawda? Jak sądzicie, może faktycznie Clone CD poprostu przestał się rozwijać. Jakie są wasze opinie i spostrzeżenia.

lopus 28.10.2002 18:52

Prawde powiedziawszy,CloneCD w porównaniu do Alcohola jest dosc sterylny ,a Alcohol w formie eksploratora i w porównywalnych osiągach może i chyba zagrozi owieczce.

tomall0 28.10.2002 18:56

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
Prawde powiedziawszy,CloneCD w porównaniu do Alcohola jest dosc sterylny ,a Alcohol w formie eksploratora i w porównywalnych osiągach może i chyba zagrozi owieczce.
Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka:-D

Yahol 28.10.2002 19:54

Moim zdaniem, warto miec i jedno i drugie!
Tym bardziej, ze z tego co widze uzupelnienie Alkoholu:-D (jak to brzmi!) staje sie coraz bardziej klopotliwe!
ClonCD ma swoje niewatpliwe zalety i dlugo jeszcze bedzie sluzyl, a Alkohol dopiero pokazuje pazurki!

lopus 28.10.2002 20:04

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Moim zdaniem, warto miec i jedno i drugie!
Tym bardziej, ze z tego co widze uzupelnienie Alkoholu:-D (jak to brzmi!) staje sie coraz bardziej klopotliwe!
ClonCD ma swoje niewatpliwe zalety i dlugo jeszcze bedzie sluzyl, a Alkohol dopiero pokazuje pazurki!

Oczywiście ,że trzeba miec jedno i drugie wspaniale sie uzupełniają.
Prawde powiedziawszyto powiem wam że w tej chwili mam zainstalowane jednocześnie :
1.Clone CD,
2.WinONCD 5.0,
3.Alcohol 120,
4.CDRWin 3,9,
5.CDMate,
6.Easy CD creator platinum,
7.Nero,
8.Copy To CD,
i jeszcze pomocnicze WinISO,UltraISo----
i NIC sie nie gryzie ,wszystko działa MYŚLĘ, ze dlatego bo nigdy nie instaluje oprogramowania do zapisu pakietowego bo te to żrą sie niemożliwie (znam to z wieloletniego doswiadczenia...)

tomgoo 28.10.2002 20:27

Cytat:

lopus napisa***322;(a)

1.Clone CD,
2.WinONCD 5.0,
3.Alcohol 120,
4.CDRWin 3,9,
5.CDMate,
7.Nero,
8.Copy To CD,

hehe
całkiem nieźle Lopus

yoshi 28.10.2002 22:22

Ja dzisiaj nagralem FIFE2003 z obrazu BIN nerem i mi nie chciala sie zainstalowac (to juz nie pierwsza taka plyta) wic sie wscieklem i zainstalowalem sobie Alkochola :) I cuz ujzalem swiatny program! Mysle ze Alcohol moze bardzo powaznie zagrozic CloneCD

Yahol 28.10.2002 22:38

Cytat:

yoshi napisa***322;(a)
Ja dzisiaj nagralem FIFE2003 z obrazu BIN nerem i mi nie chciala sie zainstalowac (to juz nie pierwsza taka plyta) wic sie wscieklem i zainstalowalem sobie Alkochola :) I cuz ujzalem swiatny program! Mysle ze Alcohol moze bardzo powaznie zagrozic CloneCD
Jak kiedys napisalem Alkohol przez "ch" to polonistka do matury mi to wypominala :-D I coz:-D tez:-D

piatal 28.10.2002 23:00

Cytat:

lopus napisa***322;(a)

Prawde powiedziawszyto powiem wam że w tej chwili mam zainstalowane jednocześnie :
1.Clone CD,
2.WinONCD 5.0,
3.Alcohol 120,
4.CDRWin 3,9,
5.CDMate,
7.Nero,
8.Copy To CD,
i NIC sie nie gryzie ,wszystko działa MYŚLĘ, ze dlatego bo nigdy nie instaluje oprogramowania do zapisu pakietowego bo te to żrą sie niemożliwie (znam to z wieloletniego doswiadczenia...)

Tez stosuje wlasnie taki soft jesli chodzi o nagrywanie i spisuje sie w jak najelpszym pozadku i nie napodkalem jak narazie na cd ktorego nie moglbym przgrac ktoryms z tych progsow!! <b> plus dla LOPUS`a </b>

=====================
Pozdrv Micio
www.piatal.prv.pl
gg: 2543258
=====================

pepperman 29.10.2002 03:43

bo Nero nie nadaje się do bin....nawet Ahead przestrzega, że Nero nie potrafi wypalic każdego rodzaju bin...

Plemnik 30.10.2002 13:32

Cytat:

lopus napisa***322;(a)

1.Clone CD,
2.WinONCD 5.0,
3.Alcohol 120,
4.CDRWin 3,9,
5.CDMate,
7.Nero,
8.Copy To CD,

Mimo wszystko cud ze to sie nie sypie... moim zdaniem przesadziles i dajesz zly przyklad zoltodziobom :D Ja rozumiem cdrwin i np alkohol czy clon bo to faktycznie sie uzupelnia ale juz Nero i CDMate? po co? co ma CDmate czego nie mozna zrobic w Nero? Oczywiscie to Twoja sprawa - to tylko moje uwagi.

grzeniu 30.10.2002 13:45

Ostatnio jakby tworcy clona z lekka usiedli na laurach, nie wiem moze szykuja cos przelomowego (oby), za to alcohol zapowiada sie bardzo dobrze i kto wie czy w najblizszym czasie nie zdominuje clona. Alcohol ma wirtuala ktorym mozna montowac obrazy plyt z emulacja zabezpieczen - wiec zastepuje daemona no i obsluguje wiecej formatow obrazow, w tym rowniez format clona jest wiec uniwersalny. Co do skutecznosci lamania zabezpieczen to wyglada ze na pewno nie jest gorszy od clona a juz niedlugo okaze sie czy nie lepszy.

pepperman 30.10.2002 13:52

jak u was wygląda interfejs uzytkownika w Alcohol?...tak jak w windows xp czy tak jak na screenach na cdrinfo?

Yahol 30.10.2002 15:56

Ilość załączników: 1
Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
jak u was wygląda interfejs uzytkownika w Alcohol?...tak jak w windows xp czy tak jak na screenach na cdrinfo?
???W WinXP??? Przeciez to zalezy czy ustawisz klasyczny wyglad, czy XP

jedii 30.10.2002 19:16

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Jak kiedys napisalem Alkohol przez "ch" to polonistka do matury mi to wypominala :-D I coz:-D tez:-D

i tak nie pobijesz mojego kolegi, który napisał Żyd przez rz (Rzyd):D
zabójczy ;)

A co do tego programu, to ja korzystam z CloneCD i jestem zadowolony :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02.